Veel interesse voor Polare

Veel interesse voor Polare

Tientallen partijen hebben interesse getoond in één of meerdere filialen van het teloorgegane Polare, zegt curator Kees van de Meent. Gisteren eindigde de eerste biedingsronde en nu bekijkt de curator met welke partijen hij verder onderhandelt.

Overeenkomst met CB

Voor een flink pak van de winkels hebben zich twee of drie geïnteresseerden gemeld, vooral bedrijven of personen die al een link hebben met de boekenwereld. Volgens het FD bevindt zich onder de mogelijke ondernemers ook Kwaliteitsboekhandelaren Platform, dat een aantal handelaars verenigt die samen een bod doen op enkele filialen. Ze hopen zo sterker te staan bij de curator.

 

Curator Kees van de Meent moet nu immers samen met de banken bepalen met welke kandidaten de onderhandelingen worden opgestart. Overnamekandidaten moeten in staat zijn om de overnamekost en de opstartkosten van de winkel op te hoesten en een akkoord sluiten met het Centraal Boekhuis. Dat weigerde enkele weken geleden mee te gaan in het reddingsplan van Polare, wat het definitieve einde van de keten betekende.

Tags: