Veiling Oad levert tonnen op | RetailDetail

Veiling Oad levert tonnen op

Veiling Oad levert tonnen op

De veiling van de inboedel van reisbureau Oad heeft woensdag in totaal zeker 385.000 euro opgeleverd. Het reisbureau had in september het faillissement aangevraagd vanwege teruglopende omzetten in de reisbranche.

Faillissement met grote impact

Via internet kon geboden worden op oldtimers, keukenapparatuur, mobiele telefoons, reisboeken en kantoorartikelen. Zo ging er onder andere de iconische oud T-model Ford van het bedrijf onder de hamer, net als een oude touringcar en een Volkswagen-bus uit 1969. De oude Ford verwisselde voor bijna 50.000 euro van eigenaar, een partij van 1000 Ajax-sjaals ging voor 900 euro onder de hamer.

 

"Het is een bijzondere veiling omdat het een heel groot faillissement is", liet Jeroen Bolweg, woordvoerder van veilinghuis Troostwijk, weten. "Het is een bedrijf dat heel groot is in een hele kleine samenleving in Holten. Dat heeft een immense impact."

 

Burgemeester Hofland noemt het faillissement eerder een grote klap. "We zitten in een hele moeilijke tijd. Maar we zijn er trots op dat inmiddels 450 mensen een nieuwe baan hebben gevonden", zegt hij. Vorig jaar verloren in totaal 1700 mensen hun baan nadat Oad falliet ging. Een aantal onderdelen van het bedrijf vonden een nieuwe eigenaar of maakten een doorstart.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof – waar ook Galeria Inno toe behoort – zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.