Veiling Oad levert tonnen op

Veiling Oad levert tonnen op

De veiling van de inboedel van reisbureau Oad heeft woensdag in totaal zeker 385.000 euro opgeleverd. Het reisbureau had in september het faillissement aangevraagd vanwege teruglopende omzetten in de reisbranche.

Faillissement met grote impact

Via internet kon geboden worden op oldtimers, keukenapparatuur, mobiele telefoons, reisboeken en kantoorartikelen. Zo ging er onder andere de iconische oud T-model Ford van het bedrijf onder de hamer, net als een oude touringcar en een Volkswagen-bus uit 1969. De oude Ford verwisselde voor bijna 50.000 euro van eigenaar, een partij van 1000 Ajax-sjaals ging voor 900 euro onder de hamer.

 

"Het is een bijzondere veiling omdat het een heel groot faillissement is", liet Jeroen Bolweg, woordvoerder van veilinghuis Troostwijk, weten. "Het is een bedrijf dat heel groot is in een hele kleine samenleving in Holten. Dat heeft een immense impact."

 

Burgemeester Hofland noemt het faillissement eerder een grote klap. "We zitten in een hele moeilijke tijd. Maar we zijn er trots op dat inmiddels 450 mensen een nieuwe baan hebben gevonden", zegt hij. Vorig jaar verloren in totaal 1700 mensen hun baan nadat Oad falliet ging. Een aantal onderdelen van het bedrijf vonden een nieuwe eigenaar of maakten een doorstart.

Tags: