Veritas: “Vraag naar stoffen boomt”

Veritas: “Vraag naar stoffen boomt”
Shutterstock.com

De voorbije dagen is de online vraag naar stoffen voor het maken van mondmaskers geëxplodeerd. Veritas stelt een stijging vast van meer dan 3.000% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

 

Wereldwijde schaarste

Mondmaskers zullen een essentiële rol spelen bij de exitstrategie de komende weken en maanden. Ze worden verplicht op plaatsen waar de 'social distancing' niet gegarandeerd kan worden, zoals op de bus of de trein. Door de schaarste aan maskers wereldwijd, gaan veel mensen zelf aan de slag en maken ze hun eigen maskers. En daar is véél stof voor nodig...

 

Veritas, retailer van stoffen en naaigerief, verkocht de voorbije dagen online al stoflapjes voor zo’n 120.000 mondmaskers. Het bedrijf heeft inmiddels materialen voorzien waarmee 1,8 miljoen mondmaskers gemaakt kunnen worden. In normale omstandigheden zou die stock volstaan om een periode van twee jaar te overbruggen, schrijft Het Nieuwsblad.

 

Zoals bekend gaan de winkels weer open op 11 mei, maar stoffenwinkels mogen een weekje vroeger de deuren openen om iedereen in staat te stellen de nodige materialen te kopen om mondmaskers te maken.