Verkoop Asda wekt veel interesse op

Asda wekt veel interesse op
Shutterstock.com

Walmart gaat door met de geplande verkoop van zijn Britse dochter Asda. Naar verluidt zouden drie investeringsmaatschappijen de supermarktketen willen overnemen.

 

Tweede ronde

Apollo Global Management, Lone Star Funds en TDR Capital hebben in de eerste ronde elk een bod voor Asda ingediend en zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de volgende biedronde, meldt Bloomberg. TDR werkt samen met zijn portefeuillebedrijf EG Group, een Britse retailer die tankstations en fastfoodrestaurants exploiteert in Europa en de Verenigde Staten. Een deal zou het bedrijf op meer dan zeven miljard pond (bijna acht miljard euro) kunnen waarderen.

 

Sommige kandidaten vrezen intussen dat de marktvolatiliteit veroorzaakt door de uitbraak van het coronavirus hun toegang tot goedkope financiering zal belemmeren. Het is dan ook niet zeker dat ze zullen doorgaan met bindende biedingen voor het bedrijf. Walmart zou alsnog kunnen besluiten om Asda langer te houden, indien de biedingen niet aan de verwachtingen voldoen.

 

Asda is één van de "Big Four" in het Verenigd Koninkrijk, naast Tesco, Sainsbury’s en Morrisons. De Britse concurrentiewaakhond blokkeerde vorig jaar de fusieplannen van Asda en Sainsbury’s, uit vrees dat de deal zou leiden tot hogere prijzen en minder keuze voor de consument.