Verkoop Britse winkels kan Macintosh 50 miljoen verlies opleveren | RetailDetail

Verkoop Britse winkels kan Macintosh 50 miljoen verlies opleveren

Verkoop Britse winkels kan Macintosh 50 miljoen verlies opleveren

De voorgenomen verkoop van de Britse winkels van Brantano en Jones Bootmaker dreigt Macintosh met een verlies van 40 à 50 miljoen euro op te zadelen. De biedingen liggen immers aan de onderkant van de verwachtingen.

Focus op de Benelux

De verkoop van de Britse activiteiten past in een plan om de winkelgroep financieel weer op het juiste spoor te zetten: vorig jaar keek die immers nog aan tegen een schuldenlast van zowat 70 miljoen euro, waar slechts 5 miljoen euro aan bedrijfsresultaat tegenover stond. Met de opbrengst wil topman Kurt Staelens sterker staan in de onderhandelingen met de banken en een deel herinvesteren in de ontwikkeling van de Benelux-activiteiten van het concern.

 

Macintosh zegt dat het de biedingen op de 304 Britse winkels (179 van Brantano, 125 van Jones Bootmaker) zal bekijken, maar “we kunnen daarbij geen garantie geven dat ze zullen leiden tot een effectieve overeenkomst.” Op basis van de huidige biedingen vreest het concern immers een boekhoudkundig verlies van 40 tot 50 miljoen euro te zullen moeten slikken.

 

De tegenvaller komt bovenop de operationele problemen bij de groep: in de eerste zes maanden van 2015 keek Macintosh aan tegen een onderliggende negatieve bedrijfskasstroom van 3,9 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar was die nog 'maar' 1,1 miljoen euro negatief.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.