Verkoop detailhandel gestegen in eerste kwartaal | RetailDetail

Verkoop detailhandel gestegen in eerste kwartaal

Verkoop detailhandel gestegen in eerste kwartaal

In het eerste kwartaal van 2015 is het aantal verkopen in de Nederlandse detailhandel met bijna 2,5 procent gestegen. Het is zo het vierde kwartaal op rij dat de Nederlandse retailers een groei konden bewerkstelligen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Dalende prijzen

Het volume verkoop steeg dan wel met 2,5 procent, de omzet ging met amper 0,6 procent de hoogte in. Dat komt omdat de prijzen ten opzichte van een jaar eerder zijn gedaald. Vooral in non-foodwinkels, daar gingen de prijzen met bijna 2 procent omlaag.

 

Bij de winkels in voedings- en genotmiddelen stegen zowel de omzet als het volume met bijna 2 procent. De gemiddelde prijs over alle winkels heen daalde met 1,8 procent. Dat is de sterkste prijsdaling in de laatste tien jaar.


Voor het eerst in zevenenhalf jaar was ook het consumentenvertrouwen positief. Daarnaast bereikte het ondernemersvertrouwen de hoogste stand in zes jaar en zijn de verwachtingen voor het tweede kwartaal positief. Die positieve resultaten zorgen er ook voor dat het aantal vacatures is gestegen en het aantal faillissementen in de detailhandel is gedaald.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.