Verkoop detailhandel gestegen in eerste kwartaal | RetailDetail

Verkoop detailhandel gestegen in eerste kwartaal

Verkoop detailhandel gestegen in eerste kwartaal

In het eerste kwartaal van 2015 is het aantal verkopen in de Nederlandse detailhandel met bijna 2,5 procent gestegen. Het is zo het vierde kwartaal op rij dat de Nederlandse retailers een groei konden bewerkstelligen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Dalende prijzen

Het volume verkoop steeg dan wel met 2,5 procent, de omzet ging met amper 0,6 procent de hoogte in. Dat komt omdat de prijzen ten opzichte van een jaar eerder zijn gedaald. Vooral in non-foodwinkels, daar gingen de prijzen met bijna 2 procent omlaag.

 

Bij de winkels in voedings- en genotmiddelen stegen zowel de omzet als het volume met bijna 2 procent. De gemiddelde prijs over alle winkels heen daalde met 1,8 procent. Dat is de sterkste prijsdaling in de laatste tien jaar.


Voor het eerst in zevenenhalf jaar was ook het consumentenvertrouwen positief. Daarnaast bereikte het ondernemersvertrouwen de hoogste stand in zes jaar en zijn de verwachtingen voor het tweede kwartaal positief. Die positieve resultaten zorgen er ook voor dat het aantal vacatures is gestegen en het aantal faillissementen in de detailhandel is gedaald.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.