Verkoop Hema afgesprongen | RetailDetail

Verkoop Hema afgesprongen

Verkoop Hema afgesprongen
Shutterstock.com

De overname van Hema door de Belgische investeringsmaatschappij Core Equity zal dan toch niet doorgaan. Onenigheid met de franchisenemers van de retailer over de onlineverkopen ligt aan de basis van de mislukking.

 

Grote onlineplannen

Toen begin mei het nieuws uitlekte dat een Brusselse investeringsgroep Hema wilde overnemen van de Britse eigenaar Lion Capital, klonk het nog dat er al een mondeling akkoord was en dat de handtekeningen snel zouden volgen. Dat bleek te optimistisch: Core Equity trekt de stekker uit de onderhandelingen, meldt De Telegraaf.

 

De contracten met de franchisenemers vormen het struikelblok voor de investeerders. Zij koesterden namelijk grote plannen voor Hema op het vlak van e-commerce, maar volgens de huidige overeenkomsten gaat het leeuwendeel van de winst uit de onlineverkopen naar de franchisenemers, en zo is een Hema-webshop nooit winstgevend te krijgen. Voor Lion Capital is dit een flinke tegenvaller: de eigenaar zoekt al langer naar een overnemer, en het is al de derde keer dat overnamegesprekken mislukken.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.