'Verkoopverbod bij overtreding tabakswet' | RetailDetail

'Verkoopverbod bij overtreding tabakswet'

'Verkoopverbod bij overtreding tabakswet'

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat winkels die meermalen tabak verkopen aan jongeren onder de achttien jaar een tijdelijk verbod op de verkoop van sigaretten moeten krijgen. De leeftijd waarop de jeugd tabak mag kopen, wordt begin volgend jaar verhoogd van de huidige zestien jaar.

'Regels moet je handhaven'

"Als je de leeftijd waarop jongeren tabakswaren mogen kopen verhoogt, moet je er ook voor zorgen dat je dat gaat handhaven. Wij willen dat verkopers die meerdere malen de fout in gaan bij de verkoop van tabak een verkoopverbod krijgen", schrijft VVD-kamerlid Arno Rutte in zijn blog. "Het mag niet zo zijn dat de tabaksverkoper die zich wel aan de leeftijdsregels houdt, schade ondervindt van verkopers die deze regels aan hun laars lappen."

 

De PvdA deelt de mening van de VVD en wijst erop dat soortgelijke wetgeving al van kracht is bij de verkoop van alcoholhoudende dranken. De VVD denkt bij een tijdelijk verkoopverbod aan winkels die drie keer in de fout zijn gegaan. De invoering van de verhoogde leeftijd is omstreden, omdat een groep jongeren op Oudjaarsavond nog gewoon sigaretten mag kopen, maar dit vanaf 1 januari niet meer mag. De Tabakswet is dinsdagavond onderwerp van gesprek in de Tweede Kamer.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.