'Verkoopverbod bij overtreding tabakswet' | RetailDetail

'Verkoopverbod bij overtreding tabakswet'

'Verkoopverbod bij overtreding tabakswet'

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat winkels die meermalen tabak verkopen aan jongeren onder de achttien jaar een tijdelijk verbod op de verkoop van sigaretten moeten krijgen. De leeftijd waarop de jeugd tabak mag kopen, wordt begin volgend jaar verhoogd van de huidige zestien jaar.

'Regels moet je handhaven'

"Als je de leeftijd waarop jongeren tabakswaren mogen kopen verhoogt, moet je er ook voor zorgen dat je dat gaat handhaven. Wij willen dat verkopers die meerdere malen de fout in gaan bij de verkoop van tabak een verkoopverbod krijgen", schrijft VVD-kamerlid Arno Rutte in zijn blog. "Het mag niet zo zijn dat de tabaksverkoper die zich wel aan de leeftijdsregels houdt, schade ondervindt van verkopers die deze regels aan hun laars lappen."

 

De PvdA deelt de mening van de VVD en wijst erop dat soortgelijke wetgeving al van kracht is bij de verkoop van alcoholhoudende dranken. De VVD denkt bij een tijdelijk verkoopverbod aan winkels die drie keer in de fout zijn gegaan. De invoering van de verhoogde leeftijd is omstreden, omdat een groep jongeren op Oudjaarsavond nog gewoon sigaretten mag kopen, maar dit vanaf 1 januari niet meer mag. De Tabakswet is dinsdagavond onderwerp van gesprek in de Tweede Kamer.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit z’n voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.