Verliezen Toys ‘R’ Us blijven opstapelen | RetailDetail

Verliezen Toys ‘R’ Us blijven opstapelen

Verliezen Toys ‘R’ Us blijven opstapelen

De Amerikaanse speelgoedketen Toys 'R' Us blijft ook in het tweede kwartaal de verliezen opstapelen. Dat was vooral omdat de keten veel kortingen gaf, om ruimte te maken voor nieuwe producten.

Zware investeringen

"Tijdens het tweede kwartaal hebben we de opruiming in onze Amerikaanse winkels, die aan het begin van het fiscale jaar begon, vervolledigd", aldus CEO Antonio Urcelay. "Dat heeft gezorgd voor een lagere marge, maar we geloven dat het de gezondheid van onze inventaris heeft verbeterd en ons goed heeft geplaatst voor de toestroom van nieuwe producten in aanloop naar het eindejaar."

 

Urcelay heeft sinds vorig jaar de touwtjes in handen bij de speelgoedketen en heeft sindsdien hard geïnvesteerd in e-commerce en het verbeteren van de inventaris, om zo de cijfers van Toys 'R' Us te verbeteren. En met resultaat: de vergelijkbare omzet in de Verenigde Staten steeg met 1,5%  en internationaal zelfs met 2,5%. De totale omzet kwam uit op 2,44 miljard dollar (1,9 miljard euro), 2,7% meer dan een jaar geleden. Het verlies steeg daarbij wel van 113 naar 148 miljoen dollar (85 naar 110 miljoen euro).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.