Verliezen Toys ‘R’ Us blijven opstapelen

Verliezen Toys ‘R’ Us blijven opstapelen

De Amerikaanse speelgoedketen Toys 'R' Us blijft ook in het tweede kwartaal de verliezen opstapelen. Dat was vooral omdat de keten veel kortingen gaf, om ruimte te maken voor nieuwe producten.

Zware investeringen

"Tijdens het tweede kwartaal hebben we de opruiming in onze Amerikaanse winkels, die aan het begin van het fiscale jaar begon, vervolledigd", aldus CEO Antonio Urcelay. "Dat heeft gezorgd voor een lagere marge, maar we geloven dat het de gezondheid van onze inventaris heeft verbeterd en ons goed heeft geplaatst voor de toestroom van nieuwe producten in aanloop naar het eindejaar."

 

Urcelay heeft sinds vorig jaar de touwtjes in handen bij de speelgoedketen en heeft sindsdien hard geïnvesteerd in e-commerce en het verbeteren van de inventaris, om zo de cijfers van Toys 'R' Us te verbeteren. En met resultaat: de vergelijkbare omzet in de Verenigde Staten steeg met 1,5%  en internationaal zelfs met 2,5%. De totale omzet kwam uit op 2,44 miljard dollar (1,9 miljard euro), 2,7% meer dan een jaar geleden. Het verlies steeg daarbij wel van 113 naar 148 miljoen dollar (85 naar 110 miljoen euro).

Tags: