Verschillende kandidaten overname Siebel | RetailDetail

Verschillende kandidaten overname Siebel

Verschillende kandidaten overname Siebel

De kans op een doorstart voor de juweliersketen Siebel is groot. Volgens curator Marinus Pannevis hebben verschillende overnamekandidaten een concreet bod neergelegd voor de overname van de failliete retailer.

Belangstelling uit binnen- en buitenland

Tegenover persbureau ANP stelde de curator te hopen in de komende weken tot een akkoord te komen met één van de biedende partijen. Daarbij is nog altijd het uitgangspunt om alle 36 vestigingen weer te openen. De curator heropende vorige week al twaalf vestigingen van Siebel. Die winkels blijven in ieder geval tot 1 maart geopend, waarna de doorstart hopelijk een realiteit is. Over de bieders op Siebel wilde Pannevis geen details verstrekken, behalve dat het zowel partijen uit Nederland als uit het buitenland betreft.

 

Siebel is een winkelketen met een geschiedenis van ruim honderd jaar, maar de onderneming werd op 21 januari 2014 failliet verklaard na een tegenvallende omzet rond de feestdagen, in combinatie met een stop op kredieten van de huisbankier. Door de heropening van twaalf winkels worden de ergst gedupeerde klanten alvast verdergeholpen: zowel bestelde juwelen als juwelen die ter reparatie bij Siebel lagen worden zo weer uitgeleverd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.