Verschillende kandidaten overname Siebel

Verschillende kandidaten overname Siebel

De kans op een doorstart voor de juweliersketen Siebel is groot. Volgens curator Marinus Pannevis hebben verschillende overnamekandidaten een concreet bod neergelegd voor de overname van de failliete retailer.

Belangstelling uit binnen- en buitenland

Tegenover persbureau ANP stelde de curator te hopen in de komende weken tot een akkoord te komen met één van de biedende partijen. Daarbij is nog altijd het uitgangspunt om alle 36 vestigingen weer te openen. De curator heropende vorige week al twaalf vestigingen van Siebel. Die winkels blijven in ieder geval tot 1 maart geopend, waarna de doorstart hopelijk een realiteit is. Over de bieders op Siebel wilde Pannevis geen details verstrekken, behalve dat het zowel partijen uit Nederland als uit het buitenland betreft.

 

Siebel is een winkelketen met een geschiedenis van ruim honderd jaar, maar de onderneming werd op 21 januari 2014 failliet verklaard na een tegenvallende omzet rond de feestdagen, in combinatie met een stop op kredieten van de huisbankier. Door de heropening van twaalf winkels worden de ergst gedupeerde klanten alvast verdergeholpen: zowel bestelde juwelen als juwelen die ter reparatie bij Siebel lagen worden zo weer uitgeleverd.

Tags: