Verschillende kandidaten overname Siebel | RetailDetail

Verschillende kandidaten overname Siebel

Verschillende kandidaten overname Siebel

De kans op een doorstart voor de juweliersketen Siebel is groot. Volgens curator Marinus Pannevis hebben verschillende overnamekandidaten een concreet bod neergelegd voor de overname van de failliete retailer.

Belangstelling uit binnen- en buitenland

Tegenover persbureau ANP stelde de curator te hopen in de komende weken tot een akkoord te komen met één van de biedende partijen. Daarbij is nog altijd het uitgangspunt om alle 36 vestigingen weer te openen. De curator heropende vorige week al twaalf vestigingen van Siebel. Die winkels blijven in ieder geval tot 1 maart geopend, waarna de doorstart hopelijk een realiteit is. Over de bieders op Siebel wilde Pannevis geen details verstrekken, behalve dat het zowel partijen uit Nederland als uit het buitenland betreft.

 

Siebel is een winkelketen met een geschiedenis van ruim honderd jaar, maar de onderneming werd op 21 januari 2014 failliet verklaard na een tegenvallende omzet rond de feestdagen, in combinatie met een stop op kredieten van de huisbankier. Door de heropening van twaalf winkels worden de ergst gedupeerde klanten alvast verdergeholpen: zowel bestelde juwelen als juwelen die ter reparatie bij Siebel lagen worden zo weer uitgeleverd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.