Vertrouwen Nederlandse consumenten herstelt verder | RetailDetail

Vertrouwen Nederlandse consumenten herstelt verder

Vertrouwen Nederlandse consumenten herstelt verder

In Nederland zet het herstel van het vertrouwen van de consumenten zich door: de barometer van het Centraal Bureau voor de Statistiek steeg 3 punten en kwam uit op -7. Dat betekent dat er nog slechts 7% meer pessimisten zijn dan optimisten.

Koopbereidheid blijft wel achterop

De barometer van het CBS houdt rekening met de economische toestand in de voorbije en komende twaalf maanden en met de koopbereidheid voor dezelfde periodes. Goed een jaar geleden stond de aanwijzer nog op -44. Vooral de deelindicator over het economisch klimaat verbeterde in maart fors en steeg met 10 punten tot +4, wat meteen de eerste positieve stand sinds 2007 is.

 

Toch had dit optimisme nog geen invloed op de koopbereidheid: de consumenten vonden de tijd voor het doen van grote aankopen, zoals wasmachines en televisies, nóg minder gunstig dan een maand eerder. Verder waren ze wat somberder over hun eigen financiële situatie in de afgelopen twaalf maanden. Over hun financiën in het komende jaar waren ze daarentegen iets minder pessimistisch.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

Franchisesector sneller gegroeid dan hele Nederlandse economie

14/06/2018

Terwijl de Nederlandse economie in de periode 2015-2017 met 7,37% groeide, klokte de franchisesector af op een groei van 7,57%. En dat ondanks de lichte daling van het aantal formules en vooral de "dieprode cijfers" van de modesector.

Ludo Bijvoet is nieuwe topman Blokker

14/06/2018

Het management van Blokker is weer compleet: Ludo Bijvoet - vandaag topman van Xenos - heeft vanaf 1 juli de leiding bij de winkelketen in moeilijkheden, Frank Cocx wordt financieel directeur. Linda Keijzer gaat Xenos leiden.