Vier op vijf C1000-ondernemers haalt beoogde AH-omzet niet | RetailDetail

Vier op vijf C1000-ondernemers haalt beoogde AH-omzet niet

Vier op vijf C1000-ondernemers haalt beoogde AH-omzet niet

Slechts 10 tot 15 van de 50 ondernemers die de overstap hebben gemaakt van C1000 naar Albert Heijn, halen de omzet die door Albert Heijn werd begroot. Al de rest moet het met een stuk minder stellen.

Mogelijkheid tot terugkeer

Dat stelde advocaat Wesseling van de Vereniging C1000 tijdens het hoger beroep van die vereniging tegen Ahold en Jumbo. De groep ondernemers wil inkijk krijgen in de afspraken die zijn gemaakt tussen Jumbo en Ahold over de C1000-ondernemers. Ze willen vooral weten wat er gebeurt met de winkels waar de ondernemer geen akkoord kan vinden met Albert Heijn.

 

Wesseling stelt dat enkele bronnen hebben laten verstaan dat ondernemers die geen overeenkomst vinden met Albert Heijn terug kunnen gaan naar Jumbo. Dat had eerder de huurrechten van een aantal winkels verkocht aan Albert Heijn, nadat het zelf C1000 had overgenomen. "Als dat zo is, ontstaat er weer een nieuw perspectief voor de C1000-ondernemers", stelt de advocaat volgens Distrifood.

 

De advocaten van Ahold en Jumbo willen voorlopig bevestigen noch ontkennen dat er een mogelijkheid bestaat over een terugkeer van Ahold naar Jumbo voor de misnoegde C1000-ondernemers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.