Vier op vijf C1000-ondernemers haalt beoogde AH-omzet niet | RetailDetail

Vier op vijf C1000-ondernemers haalt beoogde AH-omzet niet

Vier op vijf C1000-ondernemers haalt beoogde AH-omzet niet

Slechts 10 tot 15 van de 50 ondernemers die de overstap hebben gemaakt van C1000 naar Albert Heijn, halen de omzet die door Albert Heijn werd begroot. Al de rest moet het met een stuk minder stellen.

Mogelijkheid tot terugkeer

Dat stelde advocaat Wesseling van de Vereniging C1000 tijdens het hoger beroep van die vereniging tegen Ahold en Jumbo. De groep ondernemers wil inkijk krijgen in de afspraken die zijn gemaakt tussen Jumbo en Ahold over de C1000-ondernemers. Ze willen vooral weten wat er gebeurt met de winkels waar de ondernemer geen akkoord kan vinden met Albert Heijn.

 

Wesseling stelt dat enkele bronnen hebben laten verstaan dat ondernemers die geen overeenkomst vinden met Albert Heijn terug kunnen gaan naar Jumbo. Dat had eerder de huurrechten van een aantal winkels verkocht aan Albert Heijn, nadat het zelf C1000 had overgenomen. "Als dat zo is, ontstaat er weer een nieuw perspectief voor de C1000-ondernemers", stelt de advocaat volgens Distrifood.

 

De advocaten van Ahold en Jumbo willen voorlopig bevestigen noch ontkennen dat er een mogelijkheid bestaat over een terugkeer van Ahold naar Jumbo voor de misnoegde C1000-ondernemers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.