Vier op vijf C1000-ondernemers haalt beoogde AH-omzet niet

Vier op vijf C1000-ondernemers haalt beoogde AH-omzet niet

Slechts 10 tot 15 van de 50 ondernemers die de overstap hebben gemaakt van C1000 naar Albert Heijn, halen de omzet die door Albert Heijn werd begroot. Al de rest moet het met een stuk minder stellen.

Mogelijkheid tot terugkeer

Dat stelde advocaat Wesseling van de Vereniging C1000 tijdens het hoger beroep van die vereniging tegen Ahold en Jumbo. De groep ondernemers wil inkijk krijgen in de afspraken die zijn gemaakt tussen Jumbo en Ahold over de C1000-ondernemers. Ze willen vooral weten wat er gebeurt met de winkels waar de ondernemer geen akkoord kan vinden met Albert Heijn.

 

Wesseling stelt dat enkele bronnen hebben laten verstaan dat ondernemers die geen overeenkomst vinden met Albert Heijn terug kunnen gaan naar Jumbo. Dat had eerder de huurrechten van een aantal winkels verkocht aan Albert Heijn, nadat het zelf C1000 had overgenomen. "Als dat zo is, ontstaat er weer een nieuw perspectief voor de C1000-ondernemers", stelt de advocaat volgens Distrifood.

 

De advocaten van Ahold en Jumbo willen voorlopig bevestigen noch ontkennen dat er een mogelijkheid bestaat over een terugkeer van Ahold naar Jumbo voor de misnoegde C1000-ondernemers.

Tags: