Vierde klant in wachtrij krijgt gratis boodschappen bij Vomar | RetailDetail

Vierde klant in wachtrij krijgt gratis boodschappen bij Vomar

Vierde klant in wachtrij krijgt gratis boodschappen bij Vomar

Supermarktketen Vomar is bij haar nieuwe formule Vomar Rood van start gegaan met een proefproject waarbij de vierde klant in een wachtrij zijn boodschappen gratis krijgt. Tot nu toe heeft Vomar één keer een klant zijn boodschappen gratis moeten geven.

Eén keer gratis boodschappen

De regel geldt wel enkel wanneer niet alle kassa's in een winkel geopend zijn. Ook bij Jumbo wordt volgens dat systeem gewerkt, maar "eigenlijk is Vomar de uitvinder van dit verhaal, want in een ver verleden deden we dit ook al. Maar het is ook al lang geleden dat dit is weggegaan uit het bedrijf", aldus algemeen directeur Aart van Haren.

 

Momenteel werken vier winkels mee met de proef, maar het is de bedoeling om de dienst ook in andere winkels te introduceren. Dat is ook het geval met de nieuwe formule, die versneld wordt uitgerold: "We gaan nog dit jaar drie winkels in Amsterdam ombouwen naar de nieuwe formule. Van tevoren waren we niet van plan om de ombouw in dit tempo te doen, maar Vomar heeft momenteel de wind in de zeilen."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.