Voetbalshop.nl opent fysieke winkels in Nederland en België

Online retailer Voetbalshop.nl opent fysieke winkels
Foto: Shutterstock

Voetbalwebshop Voetbalshop.nl opent de komende weken elf fysieke winkels in heel Nederland. Begin volgend jaar komen daar ook Belgische winkels bij, te beginnen in Antwerpen.

 

Regionale voetbalshops

De online voetbalspeciaalzaak heeft een fysieke City-formule ontwikkeld en begint daarmee aan een snelle ‘offline’ expansie. In de volgende weken zijn al de eerste elf vestigingen in Nederland aan de beurt. Dit najaar komen daar nog drie winkels bij en in het voorjaar van 2021 is België aan de beurt. De Belgische aftrap vindt plaats in Antwerpen, maar het bedrijf laat al weten niet van plan te zijn daar te stoppen.

 

De voormalige 'pure player' wil zich met zijn fysieke winkels richten op actieve voetballers, supporters, amateurclubs en organisatoren van voetbalevenementen. "Met Voetbalshop.nl zijn we de afgelopen 25 jaar marktleider geworden door alles van, voor en over voetbal te leveren. Met het openen van regionale voetbalshops vergroten we deze service naar de 5.000 amateurclubs en 2,5 miljoen actieve voetballers in Nederland en België", zegt oprichter Roland Heerkens.

 

Naar 400 club-webshops

Ook de onlinepoot blijft daarbij van groot belang. Zo krijgt elke amateurclub een eigen webshop op Voetbalshop.nl of Voetbalshop.be, waar leden met unieke codes hun clubkleding rechtstreeks kunnen bestellen. Voetbalshop rekent erop uit te kunnen groeien tot een platform van 300 à 400 van dergelijke webshops, een verdubbeling tot verdrievoudiging van het huidige aantal. In de winkels komen bovendien bestelzuilen, zodat producten die niet op voorraad zijn of bedrukt moeten worden binnen de 24 uur aan huis worden geleverd.

 

Om de omnichannelexpansie te beheren, is Sebastiaan Haage aangetrokken als algemeen directeur. Arjan Onnes wordt commercieel directeur van Badge Retail BV, de divisie die zich voor 100% bezig zal houden met de winkels. Onnes is voormalig verkoopdirecteur van Adidas. Voetbalshop is met 5000 voetbalproducten, 15 miljoen jaarlijkse bezoeken en meer dan een half miljoen bestellingen per jaar naar eigen zeggen marktleider in de Benelux.