Voor eerste keer filiaal van Hema failliet

Voor eerste keer filiaal van Hema failliet

Voor de eerste keer in zijn geschiedenis is er een filiaal van Hema failliet verklaard. Dat gebeurde vorige week met de winkel in Geleen. De vestiging zal wel een doorstart maken.

Geen overeenkomst met verhuurder

De Hema in Geleen, van franchisenemer Frans Vesters, lag in een nieuw complex in het centrum van Geleen. Door te veel leegstand in het complex bleven vele consumenten weg en het lukte Vesters niet om de verwachte omzetten te behalen.

 

Een laatste hoop waren gesprekken met Delta Lloyd om de voorwaarden van het huurcontract aan te passen. "Dat was Vesters' enige kans om de lasten te verlagen, want als franchisenemer werkt hij met één leverancier met vaste prijzen. Aan die kant was sowieso niets te regelen", zegt curator Maarten van Ingen aan Het Financieele Dagblad.

 

Volgens hem had Vesters de afgelopen jaren ongeveer een miljoen euro zelf moeten bijleggen om de winkel open te kunnen houden. Het negatief vermogen van het Hema-filiaal zou momenteel op ongeveer een half miljoen euro uitkomen.

 

De Hema in Geleen zal wel een doorstart maken, maar moet daarvoor verhuizen naar een andere locatie met een lagere huurprijs. Vesters werkt voor de doorstart samen met een voorlopig nog onbekende partner. Bij de Hema in Geleen werkten 35 mensen.

Tags: