Walmart denkt aan nieuwe keten in India | RetailDetail

Walmart denkt aan nieuwe keten in India

Walmart denkt aan nieuwe keten in India
Shutterstock

De onderhandelingen van de Amerikaanse warenhuisketen Walmart en de Indische e-commercespeler Flipkart gaan mogelijk over meer dan enkel online retail. De kans bestaat dat er ook een fysieke keten komt.

 

Opkomende markt

Walmart wil graag meer dan 30% van de aandelen van Flipkart in handen krijgen. Dat is de grootste online marktplaats van India, een opkomende markt met nog flink wat potentieel. De kans is echter groot dat Walmart 'maar' 20 % van de aandelen zal te pakken krijgen: Softbank (met 20,8% de nieuwste grote investeerder in Flipkart) zou het immers niet zien zitten dat Walmart met zo’n grote brok aandelen gaat lopen.

 

Flipkart en Walmart zouden daarnaast ook bekijken of het mogelijk is om samen een fysieke keten te openen in India. Het Indische bedrijf overweegt die optie al langer, maar is nog steeds op zoek naar een goede partner. De investering van Walmart is op dat vlak een belangrijke stap.

 

Amazon

Voor Walmart is de investering in Flipkart vooral een manier om Amazon nog meer het vuur aan de schenen te leggen. Het Amerikaanse bedrijf heeft de voorbije jaren flink geïnvesteerd in de uitbreiding van zijn online tak, met onder andere de aankoop van online retailer Jet.com. Zo hoopt Walmart ook online overeind te blijven, aangezien Amazon wereldwijd een steeds grotere opmars maakt en in de Verenigde Staten al aan de haal is gegaan met flink wat omzet van fysieke retailers als Walmart.

 

Walmart probeert al langer voet aan de grond te krijgen in India, maar stuitte er steevast op wetgevingen die buitenlandse investeringen tegenhouden. Het heeft wel al 21 groothandels in het land.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.