Walmart kan online groei niet aanhouden | RetailDetail

Walmart kan online groei niet aanhouden

Walmart kan online groei niet aanhouden
Shutterstock

De Amerikaanse retailreus Walmart heeft in het laatste kwartaal van 2017 een teleurstellende online groei gekend. De online omzet steeg nog wel met een kwart, maar dat was een stuk minder dan verwacht.

 

Mindere prestaties Jet.com

In het derde kwartaal van 2017 steeg de online omzet bij Walmart nog met meer dan 50%, maar in het laatste kwartaal van het jaar viel die groei terug naar 23%. Dat is nog steeds een fikse stijging, maar dus flink minder dan een kwartaal eerder en zeker onder de verwachtingen van de analisten. Die zien de online verkoop immers als belangrijkste graadmeter voor de manier waarop Walmart kan omgaan met de concurrentie van Amazon.

 

De tragere groei is volgens Walmart te wijten aan een mindere prestatie van Jet.com, de online retailer die volledig in handen is van Walmart. Dat was niet voldoende om investeerders gerust te stellen en dus kreeg het aandeel van Walmart een tik op de Amerikaanse beurs.

 

In 2017 haalde Walmart een omzet van 500,3 miljard dollar (407 miljard euro), een groei van 3% tegenover een jaar eerder. De online omzet groeide vorig jaar dan weer met 44%. De operationele winst viel daarbij terug naar 20,4 miljard dollar (17 miljard euro), een daling van 40,1%.

 

Voor het huidige boekjaar verwacht Walmart een winst per aandeel van 4,75 tot 5 dollar per aandeel. Ook dat is lager dan de gemiddelde verwachting van 5,13 dollar.

 

Walmart is nog altijd bezig met het uitbreiden van de online activiteiten. Zo is het momenteel in gesprek met het Indische platform Flipkart.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.