Wamos Group neemt 62 Belgische Neckermann-filialen over

Wamos Group neemt 62 Belgische Neckermann-filialen over
Shutterstock.com

Thomas Cook Retail, dat twee weken geleden het faillissement aanvroeg, maakt een gedeeltelijke doorstart onder de vleugels van de Spaanse reisorganisatie Wamos. Door de overname kunnen 195 personeelsleden opnieuw aan de slag.

 

Twee derde gered

Van de in totaal 91 winkels van Neckermann in België, neemt Wamos er 62 over, verspreid over heel het land. Verder worden ook enkele kleinere bedrijfsonderdelen overgenomen zoals de afdeling incentive (die groepsreizen organiseert voor bedrijven en organisaties), de afdeling cruise, de e-commerce en de afdeling media. Door de overname kunnen in totaal 195 arbeidsplaatsen behouden worden, waarvan zo’n 150 in de winkels. Bij de reisorganisatie werkten ongeveer 500 mensen.

 

De vakbonden zijn niet ontevreden over het bereikte resultaat. “Dat zowat 195 personeelsleden aan de slag blijven, is beter dan ik had verwacht”, zegt Els De Coster van ACLVB in HLN. “Bovendien krijgt ook een deel van de touroperator-activiteiten een doorstart. Ook dat had ik niet verwacht.” Ze vindt het ook positief dat de overname gebeurt door een sectorgenoot en Thomas Cook België dus niet in handen valt van een investeringsmaatschappij.

 

Wamos Group is gevestigd in Madrid en bestaat uit luchtvaartmaatschappij Wamos Air, touroperator Wamos Tours, de reisorganisatie Wamos Circuitos en de toeristische retailers Nautalia Viajes, Top Atlántico en Geo Star. In Spanje en Portugal stelt het concern zo’n 2.100 mensen tewerk.

 

Het is nog niet duidelijk of de merken Neckermann en Thomas Cook blijven bestaan. Het voormalige management van Thomas Cook Retail zal wel een belangrijke rol spelen in het nieuwe bedrijf, dat de naam 'Wamos Benelux' zal krijgen.