Warren Buffett verkoopt klein miljard aan Walmart-aandelen

Warren Buffett verkoopt klein miljard aan Walmart-aandelen

De Amerikaanse investeerder Warren Buffett heeft 850 miljoen euro aan aandelen van Walmart verkocht. Door de verkoop houdt Buffett bijna geen aandelen meer over in de Amerikaanse warenhuisketen.

Achterstand op Amazon

Buffett kocht voor het eerst aandelen van Walmart in 2005, maar is de laatste tijd zijn aandeel in de keten aan het afbouwen, omdat hij niet gelooft dat Walmart de concurrentie zal kunnen aangaan met online reus Amazon. Walmart is de laatste jaren sterk aan het investeren in e-commerce, maar voormalig CEO Mike Duke zei in 2012 al dat het bedrijf op dat vlak te laat op gang is gekomen, waardoor het een misschien wel onoverbrugbare achterstand heeft opgelopen ten opzichte van de online spelers.

 

Walmart heeft al miljarden geïnvesteerd in online verkoop, maar moet het voorlopig stellen met een klein marktaandeel. In 2015 haalde het online een omzet van 13,7 miljard dollar (13 miljard euro). Dat lijkt veel, maar is niets vergeleken met de totale omzet van 482 miljard dollar (460 miljard euro) en de 107 miljard dollar (100 miljard euro) van Amazon.