Warren Buffett verkoopt klein miljard aan Walmart-aandelen | RetailDetail

Warren Buffett verkoopt klein miljard aan Walmart-aandelen

Warren Buffett verkoopt klein miljard aan Walmart-aandelen

De Amerikaanse investeerder Warren Buffett heeft 850 miljoen euro aan aandelen van Walmart verkocht. Door de verkoop houdt Buffett bijna geen aandelen meer over in de Amerikaanse warenhuisketen.

Achterstand op Amazon

Buffett kocht voor het eerst aandelen van Walmart in 2005, maar is de laatste tijd zijn aandeel in de keten aan het afbouwen, omdat hij niet gelooft dat Walmart de concurrentie zal kunnen aangaan met online reus Amazon. Walmart is de laatste jaren sterk aan het investeren in e-commerce, maar voormalig CEO Mike Duke zei in 2012 al dat het bedrijf op dat vlak te laat op gang is gekomen, waardoor het een misschien wel onoverbrugbare achterstand heeft opgelopen ten opzichte van de online spelers.

 

Walmart heeft al miljarden geïnvesteerd in online verkoop, maar moet het voorlopig stellen met een klein marktaandeel. In 2015 haalde het online een omzet van 13,7 miljard dollar (13 miljard euro). Dat lijkt veel, maar is niets vergeleken met de totale omzet van 482 miljard dollar (460 miljard euro) en de 107 miljard dollar (100 miljard euro) van Amazon.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.