Warren Buffett verkoopt klein miljard aan Walmart-aandelen | RetailDetail

Warren Buffett verkoopt klein miljard aan Walmart-aandelen

Warren Buffett verkoopt klein miljard aan Walmart-aandelen

De Amerikaanse investeerder Warren Buffett heeft 850 miljoen euro aan aandelen van Walmart verkocht. Door de verkoop houdt Buffett bijna geen aandelen meer over in de Amerikaanse warenhuisketen.

Achterstand op Amazon

Buffett kocht voor het eerst aandelen van Walmart in 2005, maar is de laatste tijd zijn aandeel in de keten aan het afbouwen, omdat hij niet gelooft dat Walmart de concurrentie zal kunnen aangaan met online reus Amazon. Walmart is de laatste jaren sterk aan het investeren in e-commerce, maar voormalig CEO Mike Duke zei in 2012 al dat het bedrijf op dat vlak te laat op gang is gekomen, waardoor het een misschien wel onoverbrugbare achterstand heeft opgelopen ten opzichte van de online spelers.

 

Walmart heeft al miljarden geïnvesteerd in online verkoop, maar moet het voorlopig stellen met een klein marktaandeel. In 2015 haalde het online een omzet van 13,7 miljard dollar (13 miljard euro). Dat lijkt veel, maar is niets vergeleken met de totale omzet van 482 miljard dollar (460 miljard euro) en de 107 miljard dollar (100 miljard euro) van Amazon.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.