Webshop Intertoys wordt open platform

Webshop Intertoys wordt open platform

Speelgoedketen Intertoys gaat zijn webshop openzetten voor externe aanbieders van speelgoed. Het assortiment wordt zo in één klap uitgebreid met maar liefst 25.000 producten, dankzij vijftien nieuwe aanbieders.

Nextail Connect

Het platform waarop Intertoys zal werken, is Nextail Connect, dat deel uitmaakt van de Blokker Holding. “Nextail Connect is inmiddels een beproefd platform voor retailers waarmee retailers hun klanten sneller en makkelijker een nog vollediger aanbod kunnen aanbieden. In navolging op winkelformule Blokker is Intertoys nu de tweede dochteronderneming van Blokker Holding die haar webshop openstelt voor externe aanbieders”, aldus algemeen directeur Antoine Brouwer van Nextail.

 

Wanneer een klant iets bestelt op de webshop, betaalt hij eerst aan Intertoys. Die geeft de bestelling vervolgens door aan de externe verkoper, die de rest van de bestelling afhandelt. De aankopen worden achteraf door Intertoys verrekend met de externe verkoper. Bij de vijftien nieuwe aanbieders zijn andere webwinkels, groothandels en fabrikanten. Hun aanbod sluit aan bij het bestaande assortiment van Intertoys.

 

“Voor Intertoys, als dé specialist op het gebied van spelen en speelgoed, is de online marktplaats een logische stap. Door de online marktplaats zijn we nog beter in staat in te spelen op de wensen van onze klanten invulling te geven aan de omnichannel strategie van Intertoys. De volgende stap is het koppelen van de online marktplaats aan de online bestelpunten waar al onze speelgoedwinkels van zijn voorzien”, zegt algemeen directeur Steven van Nieuwenhuijzen daarover.