Webwarenhuis fonQ heeft nieuwe eigenaar | RetailDetail

Webwarenhuis fonQ heeft nieuwe eigenaar

Webwarenhuis fonQ heeft nieuwe eigenaar

RFS Holding heeft zijn webwarenhuis fonQ verkocht aan het AJS van investeerder Ad Scheepbouwer. Daar had de nieuwe eigenaar van RFS, Apax, al maandenlang op aangestuurd.

Terug naar Ad

De webwinkel, die ook actief is in België, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk, is nu opnieuw eigendom van Ad Scheepbouwer, voormalig grootaandeelhouder bij RFS Holding. Hij ziet in zijn nieuwe prooi "een onderscheidende propositie en (...) een organisatie met veel ambitie en potentie voor de toekomst. Ik wil het management helpen om deze potentie te verzilveren." Pittig detail: het was net Scheepbouwer die in 2011 fonQ opnam in de RFS-stal.

 

In maart had durfinvesteerder Apax al laten weten dat het af wou van fonQ, om zich meer te kunnen concentreren op Wehkamp. Apax is sinds augustus 2015 eigenaar van RFS. Aan het potentieel van fonQ zal het niet gelegen hebben, want de webwinkel groeit al jaren flink in de dubbele cijfers en bereikte in 2015 een jaaromzet van 66 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.