Weinig animo voor vrije openingsuren in Amsterdam | RetailDetail

Weinig animo voor vrije openingsuren in Amsterdam

Weinig animo voor vrije openingsuren in Amsterdam

Binnenkort start er in de Amsterdamse binnenstad een proefproject waarbij winkeliers zelf mogen kiezen wanneer hun winkels open zijn. Voorlopig zijn er echter weinig handelaars die hun openingsuren willen aanpassen.

Veiligheid

De Amsterdamse regionale televisie AT5 ondervroeg tientallen Amsterdamse handelaars en vond maar weinig animo voor het proefproject. Een groot deel zegt dat ze niet denken zo meer geld te zullen verdienen, terwijl anderen dan weer vrezen voor de veiligheid.


Ook MKB Amsterdam denkt dat er momenteel weinig behoefte is bij de handelaars om hun openingsuren te kunnen aanpassen. Langs de andere kant is het wel vragende partij om zoveel mogelijk beperkende regels af te schaffen en is het blij met het proefproject.


Bij het Amsterdamse stadsbestuur geloven ze dat langere openingstijden voordelig zullen zijn voor consumenten die lange werkdagen hebben. Daarnaast is het er ook van overtuigd dat het voor extra omzet zal zorgen en dat er extra banen zullen worden gecreëerd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Erotiekketen Christine le Duc wil weer verleiden

14/08/2018

De keten van eroticashops Christine le Duc wil in Nederlandse handen een nieuwe verleidingspoging wagen. Gered uit het failliete concern Beate Uhse, zet de retailer haar zinnen op de Belgische en Nederlandse markt.

Amazon mag levering volgende dag niet garanderen

13/08/2018

De Britse reclamewaakhond heeft het niet voor Amazons belofte om bestellingen van Prime-leden de volgende dag te zullen leveren. Tijdens de feestdagen vorig jaar waren er vertragingen, dus moet Amazon de garantie schrappen.

RetailDetail Day 2018: geobsedeerd door de klant

13/08/2018

Meer dan ooit staat de klant hoog op de agenda van retailers en merken. Maar is dat niet altijd zo geweest? De RetailDetail Day kijkt voorbij de hype en peilt naar de essentie van klantgericht ondernemen in het digitale tijdperk.

Hema onthoofdt eigen franchiseorganisatie

10/08/2018

Hema heeft de franchiseovereenkomst met de ondernemers aan het hoofd van haar franchiseorganisatie, samen goed voor 24 winkels, opgezegd. Er is al een tijdje fikse ruzie over de bijdrage die franchisenemers moeten afstaan voor onlineverkopen. 

Hoe koopt de consument van morgen?

09/08/2018

Wist je dat winkelen en kopen twee verschillende activiteiten zijn geworden? De weg die de klant van de toekomst aflegt, ziet er helemaal anders uit. Beleef hem zelf in een Inspiration Tour van retailhub en dompel je onder in 1.250 m² innovatie. 

Decathlon neemt Zwitserse sportketen Athleticum over

09/08/2018

Decathlon neemt de Zwitserse sportketen Athleticum over. Verkoper Maus Frères krijgt een minderheidsbelang in Decathlon Zwitserland, een overnamebedrag is niet meegedeeld.