Werken in Antwerpen goed nieuws voor fietsverkopers | RetailDetail

Werken in Antwerpen goed nieuws voor fietsverkopers

Werken in Antwerpen goed nieuws voor fietsverkopers
Shutterstock

De werken in Antwerpen hebben al heel wat stof doen opwaaien, letterlijk en figuurlijk, maar voor een aantal fietsverkopers blijken ze toch goed nieuws. Heel wat Antwerpenaars zien de fiets nu immers als het ideale vervoersmiddel.

Opmars elektrische fiets

Vier grote fietsverkopers (Decathlon, De Geus, Fiets! en iBike) zeggen dan ook dat ze de fietsverkoop in Antwerpen de voorbije maanden fors is gestegen. Naast de werken in Antwerpen, met vooral dan de knip in de Leien, heeft ook de vervroegde zomerregeling van De Lijn bijgedragen aan de sterke verkoop van fietsen.

 

Bij Decathlon steeg de verkoop in maart en april maar liefst met 12% ten opzichte van vorig jaar. De verkoop van de vouwfiets steeg in april zelfs met 50% en de verkoop van elektrische fietsen steeg in maart met 30% en in april met niet minder dan 130% ten opzichte van een jaar eerder.

 

Ook bij iBike steeg de verkoop bijzonder sterk in de eerste drie maanden van het jaar. “Je komt in Antwerpen met de auto gewoon niet meer vooruit, zeker niet nu de knip van de Leien er zit aan te komen”, zegt Dominic Vranckx van iBike aan Het Nieuwsblad. “In ons filiaal op het Eilandje zei een vrouw onlangs dat ze helemaal niet wilde fietsen, maar dat er gewoon geen alternatief is.”

 

Daarbij blijkt vooral de elektrische fiets aan meer populariteit te winnen, ook de snellere modellen. Fietshandelaars merken dan ook dat het budget van de klant tegenwoordig een stuk hoger ligt dan enkele jaren geleden. Ook kopen steeds meer jongeren zo’n fiets. “Binnenkort gaan kinderen er misschien mee naar school, in Nederland is dat al zo”, zegt Thomas Vanderhoydonck van Fietsenwinkel De Geus.

 

In Antwerpen werd onlangs ook het Velo-netwerk met deelfietsen sterk uitgebreid, waardoor het nu ook beschikbaar is in de districten rond Antwerpen. Dat besluit werd genomen omdat er omwille van de grote populariteit van het systeem immense wachtlijsten voor abonnementen waren ontstaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.