Werknemers logistiek centrum Intertoys eisen cao

Werknemers logistiek centrum Intertoys eisen cao

Honderd werknemers van het distributiecentrum van Intertoys overhandigen vrijdag een petitie aan directeur Rob van den Noort. Daarin vragen ze om meer druk uit te oefenen op moederbedrijf Blokker Holding voor een collectieve loonsverhoging.

Laatste cao uit 2012

De werknemers uit de speelgoed- en gemengde branche hebben sinds 1 april 2012 geen cao meer en hun laatste cao-loonsverhoging dateert ook al uit 2011. Vakbonden zijn daarom bezorgd over het uitblijven van een nieuwe overeenkomst. “De werkgevers willen alleen maar praten over forse verslechteringen en dat terwijl de medewerkers al jaren inleveren op koopkracht”, schrijven ze. 


Naast een loonsverhoging van drie procent, willen de werknemers hun toeslagen voor het werken op koopavonden, zaterdagmiddag en zondag behouden. Ook eisen ze dat de seniorendagen en het aanvullend branchepensioen niet geschrapt worden. 

 

Intertoys heeft 265 vestigingen in Nederland en is daarmee de grootste keten van speelgoedwinkels. Bij het distributiecentrum in Waddinxveen werken 200 mensen. De cao Gemengde en Speelgoedbranche geldt voor circa 25.000 werknemers. Zij zijn werkzaam bij o.a. Intertoys, Blokker, Marskramer, Bart Smit en Xenos en andere winkels in huishoudelijke artikelen en speelgoed.

Tags: