Werknemers logistiek centrum Intertoys eisen cao | RetailDetail

Werknemers logistiek centrum Intertoys eisen cao

Werknemers logistiek centrum Intertoys eisen cao

Honderd werknemers van het distributiecentrum van Intertoys overhandigen vrijdag een petitie aan directeur Rob van den Noort. Daarin vragen ze om meer druk uit te oefenen op moederbedrijf Blokker Holding voor een collectieve loonsverhoging.

Laatste cao uit 2012

De werknemers uit de speelgoed- en gemengde branche hebben sinds 1 april 2012 geen cao meer en hun laatste cao-loonsverhoging dateert ook al uit 2011. Vakbonden zijn daarom bezorgd over het uitblijven van een nieuwe overeenkomst. “De werkgevers willen alleen maar praten over forse verslechteringen en dat terwijl de medewerkers al jaren inleveren op koopkracht”, schrijven ze. 


Naast een loonsverhoging van drie procent, willen de werknemers hun toeslagen voor het werken op koopavonden, zaterdagmiddag en zondag behouden. Ook eisen ze dat de seniorendagen en het aanvullend branchepensioen niet geschrapt worden. 

 

Intertoys heeft 265 vestigingen in Nederland en is daarmee de grootste keten van speelgoedwinkels. Bij het distributiecentrum in Waddinxveen werken 200 mensen. De cao Gemengde en Speelgoedbranche geldt voor circa 25.000 werknemers. Zij zijn werkzaam bij o.a. Intertoys, Blokker, Marskramer, Bart Smit en Xenos en andere winkels in huishoudelijke artikelen en speelgoed.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.