Werknemers logistiek centrum Intertoys eisen cao | RetailDetail

Werknemers logistiek centrum Intertoys eisen cao

Werknemers logistiek centrum Intertoys eisen cao

Honderd werknemers van het distributiecentrum van Intertoys overhandigen vrijdag een petitie aan directeur Rob van den Noort. Daarin vragen ze om meer druk uit te oefenen op moederbedrijf Blokker Holding voor een collectieve loonsverhoging.

Laatste cao uit 2012

De werknemers uit de speelgoed- en gemengde branche hebben sinds 1 april 2012 geen cao meer en hun laatste cao-loonsverhoging dateert ook al uit 2011. Vakbonden zijn daarom bezorgd over het uitblijven van een nieuwe overeenkomst. “De werkgevers willen alleen maar praten over forse verslechteringen en dat terwijl de medewerkers al jaren inleveren op koopkracht”, schrijven ze. 


Naast een loonsverhoging van drie procent, willen de werknemers hun toeslagen voor het werken op koopavonden, zaterdagmiddag en zondag behouden. Ook eisen ze dat de seniorendagen en het aanvullend branchepensioen niet geschrapt worden. 

 

Intertoys heeft 265 vestigingen in Nederland en is daarmee de grootste keten van speelgoedwinkels. Bij het distributiecentrum in Waddinxveen werken 200 mensen. De cao Gemengde en Speelgoedbranche geldt voor circa 25.000 werknemers. Zij zijn werkzaam bij o.a. Intertoys, Blokker, Marskramer, Bart Smit en Xenos en andere winkels in huishoudelijke artikelen en speelgoed.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.