Wibra: directie wil doorstart met 30 winkels

Vrachtwagen van discount retailer Wibra
Foto: Bjoern Wylezich / Shutterstock.com

De directie van Wibra, dat momenteel een gerechtelijke reorganisatie doormaakt, wil dertig Belgische winkels overnemen. Om welke winkels het gaat en wat er met de andere vestigingen gebeurt, is nog een vraagteken.

 

Puzzel nog te leggen

Vandaag heeft de directie van Wibra in België op een bijzondere ondernemingsraad aangekondigd dertig vestigingen van de keten te willen redden. Sinds 20 juli is bekend dat de discountketen een gerechtelijke reorganisatie heeft aangevraagd, waarbij het de bedoeling zou zijn om een aanzienlijk deel van de 81 Belgische winkels een doorstart te bezorgen. 

 

Alleen de plannen van de directie liggen nu op tafel, het is niet bekend of er ook voor de andere vestigingen overnemers zijn. Ook is volgens vakbond BBTK niet geweten welke vestigingen de directie op het oog heeft, noch hoeveel medewerkers mee worden overgenomen. Dat bericht HLN.

 

De directie moet haar vraag nu voorleggen aan de gerechtsmandataris, die zijn goedkeuring moet geven voor de gedeeltelijke doorstart. "Idealiter wordt de puzzel gelegd en nemen verschillende overnemers tezamen alle winkels over", zegt Bart Leybaert van BBTK. Maar "dat is een natte droom", vreest de vakbondsman. De vakbonden vrezen dat voor de overige winkels het faillissement zal worden aangevraagd.