Win een gratis deelname aan Vlerick Retail Platform! | RetailDetail

Win een gratis deelname aan Vlerick Retail Platform!

Win een gratis deelname aan Vlerick Retail Platform!

De eerste studienamiddag van het Vlerick Retail Platform 2018 vindt plaats op 21 juni. Het actuele thema luidt ‘Datagedreven Retail’, met getuigenissen van Lapperre en Crowdyhouse. Lezers van RetailDetail maken kans op een gratis invitatie!

 

Het belang van data

In het digitale tijdperk heeft iedereen de mond vol van het belang van data. Maar wat doe je ermee in de praktijk? Het transformatietraject van Lapperre loopt ondertussen 6 jaar en maakt gebruikt van bestaande data en nieuwe data. Een succesvolle transformatie op basis van data is meer dan ooit het resultaat van multidisciplinair samenwerken en houdt nooit meer op. Wat zijn pragmatische toepassingen? Behoort artificiële intelligentie tot de praktijk van vandaag of is het verstandiger om te wachten tot morgen? Dirk Schaele, operationeel directeur bij Lapperre, marktleider in hoorapparaten, deelt hoe je datagedreven een transformatie kan sturen voor een specifieke 55+ doelgroep. Philip Verhagen van desgingwebshop Crowdyhouse vertelt meer over het gebruik van data op een marktplaats voor onafhankelijke designers.
 

De bijeenkomst vindt plaats vanaf 13u30 in Wemmel. Meer informatie vind je op de website van het Vlerick Retail Platform. RetailDetail mag vier lezers GRATIS naar de sessie van 21 juni sturen. Stuur om kans te maken voor donderdag 7 juni om 12u een mailtje naar redactie@retaildetail.be met uw naam, bedrijf, functie en contactgegevens.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.