Interlamp in Zoersel houdt er mee op

Winkelcentrum gaat Interlamp Zoersel vervangen

Winkelcentrum gaat Interlamp Zoersel vervangen

Verlichtingswinkel Interlamp in Zoersel gaat binnenkort sluiten. De zaak op de Rodendijk werd 42 jaar geleden opgericht, maar werden nu overgekocht door een investeerder, die er een winkelcentrum wil oprichten.

Plek voor drie winkels

Oprichters Tony Loos en zijn vrouw Ries Soetekouw besloten in 1974 een winkel voor particulieren en bedrijven te openen in Zoersel, nadat ze eerder al gestart waren met een groothandel in Wommelgem. Toen waren ze één van de eerste winkels die zich vestigden op de Rodendijk in Zoersel. Momenteel wordt de zaak uitgebaat door zoon Chris Loos en zijn vrouw Damienne De Herdt.

 

“Een investeerder heeft het gebouw en de grond gekocht. Hoogstwaarschijnlijk wordt alles afgebroken en komt er een nieuwbouw die plaats gaat bieden aan drie winkelruimtes. Twee units zouden al verhuurd zijn aan kledingketens”, zegt Chris Loos aan Gazet van Antwerpen over de toekomst van de locatie.

 

Interlamp houdt nu een uitverkoop, waar het de laatste vierduizend artikelen tegen fikse kortingen verkoopt. Een exacte sluitingsdatum is er nog niet gekend en is afhankelijk van het succes van de uitverkoop.

 

Met het verdwijnen van Interlamp gaat de vernieuwing op de Rodenrijk lustig verder. Zo opende er onlangs een vestiging van Gamma en JBC brak zijn oude locatie af en verving die door een nieuwbouw. Daar is voortaan plaats voor een grotere JBC, Schoenen Torfs en Shoe Discount.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.