Winkelcomplex Convoi vrijwel volledig verlaten

Winkelcomplex Convoi vrijwel volledig verlaten

Winkelcomplex Convoi vrijwel volledig verlaten

Het uit containers opgebouwde winkelcomplex Convoi op het Eilandje in Antwerpen is geen succes: de bezoekers blijven weg en vrijwel alle containers staan leeg. Vooral de ligging, ver weg van het stadscentrum, blijkt spelbreker te zijn.

Amper één container verhuurd

Convoi bestaat uit 45 containers, waar de initiatiefnemers van plan waren om de komende twee jaar elk jaar tot 450 beginnende ondernemers een kans te geven om een pop-upwinkel te openen door een container voor een bepaalde tijd te huren. Dat kan zelfs al van minimum een week. Momenteel is echter slechts één van de 45 containers ingevuld en pas eind oktober komen er twee nieuwe ondernemers een container huren.

 

Initiatiefneemster Kim Soeffers had nochtans grote plannen voor Convoi. Ze wilde van het containercomplex “het culturele zwaartepunt van Antwerpen” maken en ze droomde zelfs al luidop van de mogelijkheid om het hele idee ook in het buitenland op poten te zetten, om zo Belgische ondernemers de kans te geven ook andere markten af te tasten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit z’n voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.