Winkelcomplex Convoi vrijwel volledig verlaten

Winkelcomplex Convoi vrijwel volledig verlaten

Winkelcomplex Convoi vrijwel volledig verlaten

Het uit containers opgebouwde winkelcomplex Convoi op het Eilandje in Antwerpen is geen succes: de bezoekers blijven weg en vrijwel alle containers staan leeg. Vooral de ligging, ver weg van het stadscentrum, blijkt spelbreker te zijn.

Amper één container verhuurd

Convoi bestaat uit 45 containers, waar de initiatiefnemers van plan waren om de komende twee jaar elk jaar tot 450 beginnende ondernemers een kans te geven om een pop-upwinkel te openen door een container voor een bepaalde tijd te huren. Dat kan zelfs al van minimum een week. Momenteel is echter slechts één van de 45 containers ingevuld en pas eind oktober komen er twee nieuwe ondernemers een container huren.

 

Initiatiefneemster Kim Soeffers had nochtans grote plannen voor Convoi. Ze wilde van het containercomplex “het culturele zwaartepunt van Antwerpen” maken en ze droomde zelfs al luidop van de mogelijkheid om het hele idee ook in het buitenland op poten te zetten, om zo Belgische ondernemers de kans te geven ook andere markten af te tasten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.