Winkeliers krijgen nu ook slachtofferhulp

Winkeliers krijgen nu ook slachtofferhulp

Winkeliers die het slachtoffer zijn geweest van een winkeloverval kunnen voortaan ook beroep doen op bijstand van Slachtofferhulp Nederland. Die bestaat uit emotionele hulp, maar ook uit juridische ondersteuning.

Aantal overvallen sterk gedaald

De afgelopen maanden heeft Slachtofferhulp Nederland samen met Detailhandel Nederland en het ministerie van Veiligheid en Justitie gewerkt aan een ondersteuningspakket op maat van winkeliers. Zo zijn ze nu 24 uur op 24, zeven dagen op zeven bereikbaar bij ernstige misdrijven, zoals overvallen. Binnen de twee uur zou er iemand van Slachtofferhulp aanwezig moeten kunnen zijn.

 

"Overvallen zijn ingrijpende gebeurtenissen voor de slachtoffers. Daarom is het een goed initiatief van Detailhandel Nederland en Slachtofferhulp Nederland om vanaf 2014 samen te werken om slachtofferhulp voor winkeliers te organiseren", aldus staatssecretaris Teeven aan Marketing Tribune.

 

Door de samenwerking tussen het bedrijfsleven en de overheid is het aantal overvallen in de detailhandel in 2013 met 33 procent gedaald. Daarmee doet de sector het beter dan het landelijk gemiddelde van 18 procent. De laatste vier jaar is het aantal overvallen zelfs met 57 procent gedaald: in 2010 waren er nog 868 overvallen, in 2013 waren dat er nog maar 422.

Tags: