Winkeliers krijgen nu ook slachtofferhulp | RetailDetail

Winkeliers krijgen nu ook slachtofferhulp

Winkeliers krijgen nu ook slachtofferhulp

Winkeliers die het slachtoffer zijn geweest van een winkeloverval kunnen voortaan ook beroep doen op bijstand van Slachtofferhulp Nederland. Die bestaat uit emotionele hulp, maar ook uit juridische ondersteuning.

Aantal overvallen sterk gedaald

De afgelopen maanden heeft Slachtofferhulp Nederland samen met Detailhandel Nederland en het ministerie van Veiligheid en Justitie gewerkt aan een ondersteuningspakket op maat van winkeliers. Zo zijn ze nu 24 uur op 24, zeven dagen op zeven bereikbaar bij ernstige misdrijven, zoals overvallen. Binnen de twee uur zou er iemand van Slachtofferhulp aanwezig moeten kunnen zijn.

 

"Overvallen zijn ingrijpende gebeurtenissen voor de slachtoffers. Daarom is het een goed initiatief van Detailhandel Nederland en Slachtofferhulp Nederland om vanaf 2014 samen te werken om slachtofferhulp voor winkeliers te organiseren", aldus staatssecretaris Teeven aan Marketing Tribune.

 

Door de samenwerking tussen het bedrijfsleven en de overheid is het aantal overvallen in de detailhandel in 2013 met 33 procent gedaald. Daarmee doet de sector het beter dan het landelijk gemiddelde van 18 procent. De laatste vier jaar is het aantal overvallen zelfs met 57 procent gedaald: in 2010 waren er nog 868 overvallen, in 2013 waren dat er nog maar 422.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.