Winkeliers niet geïnteresseerd in 24 uursopening | RetailDetail

Winkeliers niet geïnteresseerd in 24 uursopening

Winkeliers niet geïnteresseerd in 24 uursopening

Amsterdam heeft een proef beëindigd waarbij winkeliers in een aantal winkelgebieden toestemming kregen om 24 uur per dag open te zijn. Volgens de gemeente hebben winkeliers geen interesse in opening rond de klok.

Handelaars volgden voorstel niet

Het proefproject begon in 2012 op voorspraak van VVD, D66 en Groen Links en stond ondernemers bij de ArenA-boulevard, de Amsterdamse Poort, langs de Van Baerlestraat en in de PC Hooftstraat voor een jaar toe om zo lang open te gaan als ze zelf wilden. Alleen winkels waar alcoholische dranken werden verkocht mochten niet meedoen aan de test. Volgens wethouder Carolien Gehrels werd er nauwelijks gebruik gemaakt van de verruimde openingstijden, vernam De Telegraaf.

 

Op basis van de resultaten van de proef heeft Gehrels besloten om de gemeentelijke sluitingsregels niet aan te passen: met uitzondering van avondwinkels moeten de detailhandel tussen 22.00 uur in de avond en 06.00 uur in de ochtend gesloten zijn.

 

De beslissing van de wethouder is niet bij iedereen in goede aarde gevallen: de lokale middenstandsvereniging stelt dat de proef in verkeerde marktgebieden is gehouden. In het centrumgebied zou het door de nachtelijke aanwezigheid van toeristen veel nuttiger zijn geweest, zo stelt de Amsterdamse afdeling van MKB Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.