Winkels in Lommel kunnen voortaan alle dagen open

Winkels in Lommel kunnen voortaan alle dagen open

Winkels in Lommel kunnen voortaan alle dagen open

De stad Lommel is officieel erkend als toeristisch centrum: daardoor krijgen de handelaars een pak meer vrijheid rond de openingsuren. Als ze dat willen kunnen ze voortaan zeven dagen op zeven geopend zijn.

Sneller inspelen op opportuniteiten

Voorheen kon het stadsbestuur slechts 15 afwijkingen op de sluitingsdagen en 15 afwijkingen op de sluitingsuren toestaan. Door de erkenning als toeristisch centrum vallen die beperkingen weg en kunnen handelaars soepeler omgaan met de openingsuren. De stad Lommel zelf is ook tevreden met de erkenning en hoopt zo in de toekomst sneller te kunnen inspelen op opportuniteiten.

 

Niet in elke stad wordt die erkenning als toeristisch centrum op gejuich onthaald. Ook het Leuvense stadsbestuur ijvert voor die erkenning, maar het krijgt daarbij tegenkanting van de handelaars die zijn aangesloten bij Unizo. Die zien het niet zitten om in de toekomst nog meer zondagopeningen te krijgen. Nochtans was het handelaarsvereniging Liefst Leuven die het idee had gelanceerd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.