Winkels in Lommel kunnen voortaan alle dagen open

Winkels in Lommel kunnen voortaan alle dagen open

Winkels in Lommel kunnen voortaan alle dagen open

De stad Lommel is officieel erkend als toeristisch centrum: daardoor krijgen de handelaars een pak meer vrijheid rond de openingsuren. Als ze dat willen kunnen ze voortaan zeven dagen op zeven geopend zijn.

Sneller inspelen op opportuniteiten

Voorheen kon het stadsbestuur slechts 15 afwijkingen op de sluitingsdagen en 15 afwijkingen op de sluitingsuren toestaan. Door de erkenning als toeristisch centrum vallen die beperkingen weg en kunnen handelaars soepeler omgaan met de openingsuren. De stad Lommel zelf is ook tevreden met de erkenning en hoopt zo in de toekomst sneller te kunnen inspelen op opportuniteiten.

 

Niet in elke stad wordt die erkenning als toeristisch centrum op gejuich onthaald. Ook het Leuvense stadsbestuur ijvert voor die erkenning, maar het krijgt daarbij tegenkanting van de handelaars die zijn aangesloten bij Unizo. Die zien het niet zitten om in de toekomst nog meer zondagopeningen te krijgen. Nochtans was het handelaarsvereniging Liefst Leuven die het idee had gelanceerd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.