Winkels Neckermann verdwijnen volledig

Winkels Neckermann verdwijnen volledig

De winkels van Neckermann.com zullen geen doorstart maken en zijn in handen gevallen van opkoper Hahebo. De curators hebben lange tijd naar een overnemer gezocht, maar zijn daar uiteindelijk dus niet in geslaagd.

Focus op webshop

Het doel van de curators was om een overnemer te vinden die de gehuurde winkels en het personeel kon overnemen, maar ze vonden geen geïnteresseerde partijen. De inboedel van de vestigingen werd in maart al verkocht.

 

Moedermaatschappij Readen Holding zegt zich nu volledig te richten op de online tak van Neckermann.com, maar voorlopig is nog niet exact geweten welke richting het bedrijf uit wil met de webshop.

 

De winkels van Neckermann.com werden eind vorig jaar failliet verklaard, nadat er nochtans grote plannen op tafel lagen om een uitgebreide keten uit te bouwen. Volgens Readen Holding kwam dat faillissement er door de schuld van aandeelhouder Axivate Capital Partners, die volgens hen te lang treuzelde met het overdragen van de intellectuele rechten van Neckermann.com aan Readen. Daardoor kon die naar eigen zeggen niet voldoende investeren in de uitbouw van de winkels, waardoor die failliet gingen.