Winkels Neckermann verdwijnen volledig | RetailDetail

Winkels Neckermann verdwijnen volledig

Winkels Neckermann verdwijnen volledig

De winkels van Neckermann.com zullen geen doorstart maken en zijn in handen gevallen van opkoper Hahebo. De curators hebben lange tijd naar een overnemer gezocht, maar zijn daar uiteindelijk dus niet in geslaagd.

Focus op webshop

Het doel van de curators was om een overnemer te vinden die de gehuurde winkels en het personeel kon overnemen, maar ze vonden geen geïnteresseerde partijen. De inboedel van de vestigingen werd in maart al verkocht.

 

Moedermaatschappij Readen Holding zegt zich nu volledig te richten op de online tak van Neckermann.com, maar voorlopig is nog niet exact geweten welke richting het bedrijf uit wil met de webshop.

 

De winkels van Neckermann.com werden eind vorig jaar failliet verklaard, nadat er nochtans grote plannen op tafel lagen om een uitgebreide keten uit te bouwen. Volgens Readen Holding kwam dat faillissement er door de schuld van aandeelhouder Axivate Capital Partners, die volgens hen te lang treuzelde met het overdragen van de intellectuele rechten van Neckermann.com aan Readen. Daardoor kon die naar eigen zeggen niet voldoende investeren in de uitbouw van de winkels, waardoor die failliet gingen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.