Winkels Neckermann.com failliet verklaard | RetailDetail

Winkels Neckermann.com failliet verklaard

Winkels Neckermann.com failliet verklaard

De fysieke winkels van Neckermann.com zijn dinsdag failliet verklaard door de rechtbank van Midden-Nederland. Eerder was al het nieuws naar buiten gekomen dat zusterbedrijf Readen het faillissement had aangevraagd.

Webshop nog actief

Het faillissement draait enkel rond Neckermann.com Retail, dat los staat van de webwinkel die opereert onder Neckermann.com Webshop. Die webshop is momenteel dus nog gewoon in de lucht, schrijft Twinkle.

 

Het is ondertussen de zoveelste ongunstige ontwikkeling voor Neckermann.com: de webwinkel ging enkele jaren geleden al over de kop, maar werd in 2014 opnieuw gelanceerd als een webshop met daaraan verbonden enkele fysieke winkels. In dat opzicht werden er zelfs een aantal winkels van Kijkshop in Nederland en van DepotPlus in België overgenomen. Het doel was om een volledige keten uit te bouwen.

 

Readen, Neckermann.com Retail en Neckermann.com Webshop maken allemaal deel uit van de Readen Holding. Die eerste ging enkele dagen geleden al failliet, momenteel is het nog niet duidelijk wat er nu zal gebeuren met de webshop.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.