Winkels Neckermann.com failliet verklaard

Winkels Neckermann.com failliet verklaard

De fysieke winkels van Neckermann.com zijn dinsdag failliet verklaard door de rechtbank van Midden-Nederland. Eerder was al het nieuws naar buiten gekomen dat zusterbedrijf Readen het faillissement had aangevraagd.

Webshop nog actief

Het faillissement draait enkel rond Neckermann.com Retail, dat los staat van de webwinkel die opereert onder Neckermann.com Webshop. Die webshop is momenteel dus nog gewoon in de lucht, schrijft Twinkle.

 

Het is ondertussen de zoveelste ongunstige ontwikkeling voor Neckermann.com: de webwinkel ging enkele jaren geleden al over de kop, maar werd in 2014 opnieuw gelanceerd als een webshop met daaraan verbonden enkele fysieke winkels. In dat opzicht werden er zelfs een aantal winkels van Kijkshop in Nederland en van DepotPlus in België overgenomen. Het doel was om een volledige keten uit te bouwen.

 

Readen, Neckermann.com Retail en Neckermann.com Webshop maken allemaal deel uit van de Readen Holding. Die eerste ging enkele dagen geleden al failliet, momenteel is het nog niet duidelijk wat er nu zal gebeuren met de webshop.