Winkels Polare blijven dicht

Winkels Polare blijven dicht

Polare heeft op een persconferentie te kennen gegeven dat de Nederlandse winkels voorlopig gewoon gesloten blijven. Er zou een akkoord zijn met verschillende banken, maar niet met Centraal Boekhuis.

Geen akkoord met CB

Polare zei op de persconferentie dat het een akkoord heeft met ABN Amro en met ING, zodat de winkels zouden open kunnen blijven, maar voorlopig wil het Centraal Boekhuis niet meewerken en daarom blijven de winkels dus gesloten, meldt de Financiële Telegraaf. De keten zou dan ook dinsdag uitstel van betaling aanvragen.


Polare zou ook een oproep hebben gedaan aan de politiek om het culturele erfgoed van de winkels niet verloren te laten gaan. Eerder liet de keten ook al weten dat er gesprekken waren met twee mogelijke investeerders, maar daarover is geen extra informatie vrijgegeven.

 

Polare ontstond toen ProCures de winkelketens Selexyz en De Slegte overnam en samenvoegde. Eind vorige maand is de Nederlandse tak van de keten echter in de problemen gekomen, waardoor de winkels nu gesloten zijn. Toen werd er nog gesproken over een tijdelijke sluiting, maar ondertussen zijn de winkels al enkele weken gesloten.

Tags: