Winkels Polare blijven dicht | RetailDetail

Winkels Polare blijven dicht

Winkels Polare blijven dicht

Polare heeft op een persconferentie te kennen gegeven dat de Nederlandse winkels voorlopig gewoon gesloten blijven. Er zou een akkoord zijn met verschillende banken, maar niet met Centraal Boekhuis.

Geen akkoord met CB

Polare zei op de persconferentie dat het een akkoord heeft met ABN Amro en met ING, zodat de winkels zouden open kunnen blijven, maar voorlopig wil het Centraal Boekhuis niet meewerken en daarom blijven de winkels dus gesloten, meldt de Financiële Telegraaf. De keten zou dan ook dinsdag uitstel van betaling aanvragen.


Polare zou ook een oproep hebben gedaan aan de politiek om het culturele erfgoed van de winkels niet verloren te laten gaan. Eerder liet de keten ook al weten dat er gesprekken waren met twee mogelijke investeerders, maar daarover is geen extra informatie vrijgegeven.

 

Polare ontstond toen ProCures de winkelketens Selexyz en De Slegte overnam en samenvoegde. Eind vorige maand is de Nederlandse tak van de keten echter in de problemen gekomen, waardoor de winkels nu gesloten zijn. Toen werd er nog gesproken over een tijdelijke sluiting, maar ondertussen zijn de winkels al enkele weken gesloten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.