Winkels Polare blijven dicht | RetailDetail

Winkels Polare blijven dicht

Winkels Polare blijven dicht

Polare heeft op een persconferentie te kennen gegeven dat de Nederlandse winkels voorlopig gewoon gesloten blijven. Er zou een akkoord zijn met verschillende banken, maar niet met Centraal Boekhuis.

Geen akkoord met CB

Polare zei op de persconferentie dat het een akkoord heeft met ABN Amro en met ING, zodat de winkels zouden open kunnen blijven, maar voorlopig wil het Centraal Boekhuis niet meewerken en daarom blijven de winkels dus gesloten, meldt de Financiële Telegraaf. De keten zou dan ook dinsdag uitstel van betaling aanvragen.


Polare zou ook een oproep hebben gedaan aan de politiek om het culturele erfgoed van de winkels niet verloren te laten gaan. Eerder liet de keten ook al weten dat er gesprekken waren met twee mogelijke investeerders, maar daarover is geen extra informatie vrijgegeven.

 

Polare ontstond toen ProCures de winkelketens Selexyz en De Slegte overnam en samenvoegde. Eind vorige maand is de Nederlandse tak van de keten echter in de problemen gekomen, waardoor de winkels nu gesloten zijn. Toen werd er nog gesproken over een tijdelijke sluiting, maar ondertussen zijn de winkels al enkele weken gesloten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.