"Winkels Polare deze week weer open" | RetailDetail

"Winkels Polare deze week weer open"

"Winkels Polare deze week weer open"

De ondergang van boekwinkelketen Polare is nog niet definitief: volgens advocaat Arthur van der Kroef kunnen ondanks alle problemen de winkels mogelijk deze week nog terug openen, wellicht woensdag al.

Verbaal steekspel over rol CB

Het bedrijf vraagt dinsdag aan de rechtbank uitstel van betaling aan, waarna de rechtbank een bewindvoerder zal aanstellen om te bekijken welke opties er zijn voor de onderneming. Volgens Van der Kroef wordt achter de schermen nog altijd hard gewerkt aan een doorstart en denkt dat de bewindvoerder de winkels weer zal openen. "Misschien wel overmorgen of zo. Dat ligt wel in de lijn der verwachtingen. Ik denk dat iedereen daarbij gebaat is", tekende Business News Radio op.

 

Eerder op maandag kwam directeur Hans Willem Cortenraad van Centraal Boekhuis echter met een vernietigend oordeel over het toekomstperspectief van Polare: volgens Cortenraad werd aan CB gevraagd een miljoenenschuld kwijt te schelden. Het financiële model van Polare bood hen ook geen zekerheid over toekomstige betalingen en CB had dus geen andere keuze dan de leveringen aan Polare te stoppen.

 

Van der Kroef verwijst de uitleg van Cortenraad naar het rijk der fabelen: "In de doorstart vanuit de Selexyz-winkels is er door het bedrijf een fors bedrag meegenomen als een soort rugzak. Dat is oude schuld, geen nieuwe schuld. Er is gereorganiseerd. Vanaf 1 mei worden er winstcijfers geschreven van ongeveer 2,5 miljoen per jaar. Ik zie dus totaal niet in dat Polare verloren is." Polare verwijt CB net dat de ondergang van de keten een vooropgezet plan zou zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.