"Winkels Polare deze week weer open" | RetailDetail

"Winkels Polare deze week weer open"

"Winkels Polare deze week weer open"

De ondergang van boekwinkelketen Polare is nog niet definitief: volgens advocaat Arthur van der Kroef kunnen ondanks alle problemen de winkels mogelijk deze week nog terug openen, wellicht woensdag al.

Verbaal steekspel over rol CB

Het bedrijf vraagt dinsdag aan de rechtbank uitstel van betaling aan, waarna de rechtbank een bewindvoerder zal aanstellen om te bekijken welke opties er zijn voor de onderneming. Volgens Van der Kroef wordt achter de schermen nog altijd hard gewerkt aan een doorstart en denkt dat de bewindvoerder de winkels weer zal openen. "Misschien wel overmorgen of zo. Dat ligt wel in de lijn der verwachtingen. Ik denk dat iedereen daarbij gebaat is", tekende Business News Radio op.

 

Eerder op maandag kwam directeur Hans Willem Cortenraad van Centraal Boekhuis echter met een vernietigend oordeel over het toekomstperspectief van Polare: volgens Cortenraad werd aan CB gevraagd een miljoenenschuld kwijt te schelden. Het financiële model van Polare bood hen ook geen zekerheid over toekomstige betalingen en CB had dus geen andere keuze dan de leveringen aan Polare te stoppen.

 

Van der Kroef verwijst de uitleg van Cortenraad naar het rijk der fabelen: "In de doorstart vanuit de Selexyz-winkels is er door het bedrijf een fors bedrag meegenomen als een soort rugzak. Dat is oude schuld, geen nieuwe schuld. Er is gereorganiseerd. Vanaf 1 mei worden er winstcijfers geschreven van ongeveer 2,5 miljoen per jaar. Ik zie dus totaal niet in dat Polare verloren is." Polare verwijt CB net dat de ondergang van de keten een vooropgezet plan zou zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.