"Winkels Polare deze week weer open"

"Winkels Polare deze week weer open"

De ondergang van boekwinkelketen Polare is nog niet definitief: volgens advocaat Arthur van der Kroef kunnen ondanks alle problemen de winkels mogelijk deze week nog terug openen, wellicht woensdag al.

Verbaal steekspel over rol CB

Het bedrijf vraagt dinsdag aan de rechtbank uitstel van betaling aan, waarna de rechtbank een bewindvoerder zal aanstellen om te bekijken welke opties er zijn voor de onderneming. Volgens Van der Kroef wordt achter de schermen nog altijd hard gewerkt aan een doorstart en denkt dat de bewindvoerder de winkels weer zal openen. "Misschien wel overmorgen of zo. Dat ligt wel in de lijn der verwachtingen. Ik denk dat iedereen daarbij gebaat is", tekende Business News Radio op.

 

Eerder op maandag kwam directeur Hans Willem Cortenraad van Centraal Boekhuis echter met een vernietigend oordeel over het toekomstperspectief van Polare: volgens Cortenraad werd aan CB gevraagd een miljoenenschuld kwijt te schelden. Het financiële model van Polare bood hen ook geen zekerheid over toekomstige betalingen en CB had dus geen andere keuze dan de leveringen aan Polare te stoppen.

 

Van der Kroef verwijst de uitleg van Cortenraad naar het rijk der fabelen: "In de doorstart vanuit de Selexyz-winkels is er door het bedrijf een fors bedrag meegenomen als een soort rugzak. Dat is oude schuld, geen nieuwe schuld. Er is gereorganiseerd. Vanaf 1 mei worden er winstcijfers geschreven van ongeveer 2,5 miljoen per jaar. Ik zie dus totaal niet in dat Polare verloren is." Polare verwijt CB net dat de ondergang van de keten een vooropgezet plan zou zijn.

Tags: