Wissel aan de top bij Blokker-eigenaar Mirage Retail Group

Shutterstock.com

Michiel Witteveen, topman en meerderheidsaandeelhouder van Mirage Retail Group, zet een stap opzij. De nieuwe CEO Dirk-Jan Stoppelenburg moet de retailgroep klaarstomen voor een beursgang volgend jaar.

 

Houdbaarheidsdatum

In de praktijk wisselen Witteveen en Stoppelenburg onderling van functie: de CEO en eigenaar wordt vanaf 1 februari voorzitter van de Raad van Commissarissen en blijft dus actief bij het bedrijf betrokken. Hij geeft de dagelijkse leiding over aan Stoppelenburg, die nu nog voorzitter is van de Raad van Commissarissen en die voordien onder andere topman was bij Scotch & Soda. Dat meldt Mirage Retail Group (MRG) in een persbericht.
 

De wissel moet het bedrijf voorbereiden op een beursnotering, die gepland staat voor 2022. Sinds de overname door Witteveen is MRG veranderd van een logge retailholding in een wendbare organisatie met een startupmentaliteit, zo luidt het. Nu is het tijd voor een volgende stap. Wat daarbij ook meespeelt, is de leeftijd van Witteveen: de topman is intussen 67. “Het is dan beter dat er een bestuurder zit met een houdbaarheidsdatum die wat verder weg ligt dan bij mij”, zegt hij aan NRC. Zijn opvolger is 54.

 

Nog geen winst

Meer dan twee jaar na de overname zijn Blokker en de andere ketens van de retailgroep in rustiger vaarwater terecht gekomen, denkt Witteveen. Toch zal het lastig worden om dit jaar winst te boeken: de eerste maanden van het jaar waren de winkels in Nederland noodgedwongen dicht als gevolg van de coronamaatregelen.
 

Mirage Retail Group is de holding achter de winkelformules Blokker, BCC, Intertoys, Big Bazar en Miniso. De retailer verwacht dit jaar een omzet te draaien van 1,1 miljard euro, met 847 winkels en 9.500 werknemers.