Wisselkoersen probleem voor omzet Unilever

Wisselkoersen probleem voor omzet Unilever

In het derde kwartaal van dit jaar heeft Unilever een flinke omzetdaling moeten toestaan. Het Brits-Nederlandse bedrijf wijt de dalingen aan ongunstige wisselkoersen en aan een afzwakkende groei in opkomende markten. 

Negatief effect wisselkoersen

In het afgelopen kwartaal had Unilever een omzet van 12,5 miljard euro, een daling van 6,5% ten opzichte van vorig jaar. Eerder waren analisten uitgegaan van een omzet van 12,86 miljard euro. Volgens Unilever hadden de wisselkoersen een negatief effect van 8,5% op de omzet van het derde kwartaal.

 

De onderliggende omzetgroei kwam uit op 3,2%, nog steeds minder dan de 5% uit het tweede kwartaal. In de groeilanden steeg de onderliggende omzet met 5,9 procent, amper half zoveel dan vorig kwartaaal (+10,3%). CFO Jean Marc Huet, zei aan Reuters dat hij verwacht dat ook in de komende kwartalen de groei in opkomende markten rond de 6% zou liggen.

 

Momenteel haalt Unilever ongeveer de helft van zijn omzet uit die opkomende markten. Het zijn de wisselkoersen in die landen, zoals India, die voor de zwakkere resultaten in het derde kwartaal hebben gezorgd.

Tags: