Yahoo hoopt op hulp van 's werelds grootste e-tailer | RetailDetail

Yahoo hoopt op hulp van 's werelds grootste e-tailer

Yahoo hoopt op hulp van 's werelds grootste e-tailer

Zoekmachine Yahoo moet al jaren met lede ogen aanzien hoe de inkomsten dalen en ook het derde kwartaal bracht een omzetdaling. De nakende beursgang van het Chinese Alibaba zou er echter wel eens voor kunnen zorgen dat de toekomst er voor Yahoo toch nog rooskleurig uitziet.

Dalend zoekaandeel

Het afgelopen kwartaal haalde Yahoo een omzet van amper 1,08 miljard dollar (840 miljoen euro), iets lager dan de 1,09 miljard dollar (890 miljoen euro) in hetzelfde kwartaal van vorig jaar. De grootste reden hiervoor is de moordende concurrentie van Google, die er voor heeft gezorgd dat het zoekaandeel van Yahoo (en de bijhorende inkomsten) steeds achteruit gaat.

 

Het zoekaandeel van Yahoo zakt dan ook steeds verder weg: zo had Yahoo in juli van dit jaar een marktaandeel van slechts 11,3 procent in de Verenigde Staten. Yahoo hoopt dat getal terug omhoog te krijgen, door enkele nieuwe features toe te voegen. Naast Google profiteert ook Microsofts Bing van het afkalvende marktaandeel van Yahoo.

 

Gered door "grootste retailer ter wereld"?

Binnenkort kan er echter toch goed nieuws komen voor Yahoo. Het Amerikaanse bedrijf heeft immers flink wat aandelen bij de Chinese e-commercereus Alibaba, die onderhandelt met enkele aandelenbeurzen. Een beursgang zou Yahoo flink wat geld kunnen opleveren.

 

Alibaba op zijn beurt wil tegen 2016 het grootste retailbedrijf in de wereld zijn. Momenteel is het al groter dan eBay en Amazon samen, maar binnen drie jaar zou het ook de huidige offline leider, Walmart, kunnen voorbijsteken. CEO Jonathan Lu vertelde aan Reuters dat het aantal transacties bij Alibaba tegen 2016 maal drie moet gaan. Zo zou de omzet naar ongeveer 3 biljoen yuan (360 miljard euro) moeten gaan. 


Een onderdeel van die groei is de uitbreiding naar de Amerikaanse markt, waar Alibaba onlangs fors investeerde in ShopRunner. Ook in China gaat Alibaba nog investeren: tegen 2020 wil het bedrijf ongeveer 12 miljard euro pompen in logistiek en ondersteuning van de Chinese retailindustrie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.