Zusterbedrijf Neckermann.com is failliet | RetailDetail

Zusterbedrijf Neckermann.com is failliet

Zusterbedrijf Neckermann.com is failliet

Readen, het zusterbedrijf van het Nederlandse Neckermann.com, heeft het faillissement aangevraagd. Zo komen de plannen voor de uitbreiding van de winkelketen Neckermann.com op de helling te staan.

Plannen voor grote winkelketen opgeborgen

Readen liet immers eerder dit jaar verstaan dat het van plan was om onder de naam Neckermann.com een winkelketen uit de grond te stampen. Het nam daarvoor onder andere al acht Nederlandse winkels van Kijkshop en vijf Belgische filialen van DepotPlus over. De bedoeling was om in de toekomst tientallen winkels te hebben. Die moeten een deel van het assortiment van Neckermann.com verkopen, aangevuld met dat van webshop D5 Avenue, dat ook onderdeel is van Readen.

 

Nu Readen mogelijk failliet gaat, worden die plannen waarschijnlijk weer opgeborgen. Medeoprichter Ronald Steenbergen wil het faillissement van Readen voorlopig wel niet bevestigen.

 

Neckermann.com Benelux, ooit een succesvol postorderbedrijf, ging in 2014 failliet maar maakte meteen een doorstart in afgeslankte vorm. Twee jaar eerder was Neckermann.com Duitsland al failliet verklaard.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.