Zusterbedrijf Neckermann.com is failliet

Zusterbedrijf Neckermann.com is failliet

Readen, het zusterbedrijf van het Nederlandse Neckermann.com, heeft het faillissement aangevraagd. Zo komen de plannen voor de uitbreiding van de winkelketen Neckermann.com op de helling te staan.

Plannen voor grote winkelketen opgeborgen

Readen liet immers eerder dit jaar verstaan dat het van plan was om onder de naam Neckermann.com een winkelketen uit de grond te stampen. Het nam daarvoor onder andere al acht Nederlandse winkels van Kijkshop en vijf Belgische filialen van DepotPlus over. De bedoeling was om in de toekomst tientallen winkels te hebben. Die moeten een deel van het assortiment van Neckermann.com verkopen, aangevuld met dat van webshop D5 Avenue, dat ook onderdeel is van Readen.

 

Nu Readen mogelijk failliet gaat, worden die plannen waarschijnlijk weer opgeborgen. Medeoprichter Ronald Steenbergen wil het faillissement van Readen voorlopig wel niet bevestigen.

 

Neckermann.com Benelux, ooit een succesvol postorderbedrijf, ging in 2014 failliet maar maakte meteen een doorstart in afgeslankte vorm. Twee jaar eerder was Neckermann.com Duitsland al failliet verklaard.