Zwarte Piet krijgt toch plaats(je) bij Albert Heijn

Zwarte Piet krijgt toch plaats(je) bij Albert Heijn

Supermarktketen Albert Heijn heeft in enkele Nederlandse kranten een gedicht aan Zwarte Piet gericht. Daarin maakt het duidelijk dat de knecht van Sinterklaas toch op zijn producten zal te vinden zijn.

Boycot

Vorige week was er flink wat heisa ontstaan toen d keten aankondigde dat het producten zonder Zwarte Piet zou verkopen tijden de sinterklaasperiode. Op Twitter werd toen zelfs al geopperd om de keten te boycotten tijdens de sinterklaasperiode.

 

Nu is Albert Heijn echter met een verklaring naar buiten gekomen, waarin de keten zegt de keuze aan de klant te laten. Er zullen dus producten met en producten zonder Zwarte Piet verkocht worden. Zo hoopt Albert Heijn om alle partijen tevreden te stellen.

 

Ondertussen blijft in Nederland de discussie rond Zwarte Piet fel woeden, wat bij de grote winkelketens leidt tot moeilijke keuzes. Zo besliste Hema om Zwarte Piet te bannen en kreeg het daar bakken kritiek voor te verwerken. Supermarktketen Jumbo langs zijn kant verklaarde al dat Zwarte Piet gewoon zal blijven.

Tags: