Accell (Batavus) koopt Spaanse fietsenketen Comet | RetailDetail

Accell (Batavus) koopt Spaanse fietsenketen Comet

Accell (Batavus) koopt Spaanse fietsenketen Comet

Fietsenmaker Accell Group heeft zijn Spaanse sectorgenoot Comet gekocht. Het Nederlandse bedrijf hoopt via de winkels van Comet zijn producten ook in Spanje, Portugal en Frankrijk te kunnen verkopen.

Netwerk uitbreiden

Accell is de eigenaar van onder andere Batavus, Koga en Lapierre en verkoopt ook al de merken Lapierre, Haibike en Ghost in Spanje. Het hoopt met de aankoop van Comet de omzet in die regio nu te vergroten.

 

"Comet is onze eerste aankoop in Spanje, een markt waar we al een tijdje aan het zoeken zijn naar een goede partner om het Europese netwerk voor onderdelen en accessoires van Accell Group uit te breiden", zei CEO René Takens in een bericht rond de aankoop.

 

Comet is volgens Accell de grootste verkoper van fietsonderdelen en accessoires in Spanje en staat het goed in de markt in Frankrijk en Portugal. Het verkoopt voorlopig geen volledige fietsen. De jaaromzet is 27 miljoen euro en het bedrijf heeft 60 medewerkers in dienst.


De deal zal in het derde kwartaal van dit jaar volledig afgerond worden en zal volgens Accell ook meteen bijdragen aan de winst per aandeel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.