Accell (Batavus) koopt Spaanse fietsenketen Comet

Accell (Batavus) koopt Spaanse fietsenketen Comet

Fietsenmaker Accell Group heeft zijn Spaanse sectorgenoot Comet gekocht. Het Nederlandse bedrijf hoopt via de winkels van Comet zijn producten ook in Spanje, Portugal en Frankrijk te kunnen verkopen.

Netwerk uitbreiden

Accell is de eigenaar van onder andere Batavus, Koga en Lapierre en verkoopt ook al de merken Lapierre, Haibike en Ghost in Spanje. Het hoopt met de aankoop van Comet de omzet in die regio nu te vergroten.

 

"Comet is onze eerste aankoop in Spanje, een markt waar we al een tijdje aan het zoeken zijn naar een goede partner om het Europese netwerk voor onderdelen en accessoires van Accell Group uit te breiden", zei CEO René Takens in een bericht rond de aankoop.

 

Comet is volgens Accell de grootste verkoper van fietsonderdelen en accessoires in Spanje en staat het goed in de markt in Frankrijk en Portugal. Het verkoopt voorlopig geen volledige fietsen. De jaaromzet is 27 miljoen euro en het bedrijf heeft 60 medewerkers in dienst.


De deal zal in het derde kwartaal van dit jaar volledig afgerond worden en zal volgens Accell ook meteen bijdragen aan de winst per aandeel.

Tags: