Amazon Vehicles moet klanten helpen in zoektocht naar wagen

Amazon Vehicles moet klanten helpen in zoektocht naar wagen

De Amerikaanse online retailer Amazon heeft met Amazon Vehicles een nieuwe pagina gelanceerd, waar bezoekers eenvoudig alle informatie kunnen opzoeken over enkele duizenden wagens. Voorlopig verkoopt het nog niet zelf via de site.

Foto’s, video’s en reviews

Bezoekers van Amazon Vehicles kunnen op de website alle mogelijke informatie vinden over een hele reeks wagens, waaronder foto’s, video’s en de adviesprijs bij handelaars. Er zijn ook reviews te vinden van gebruikers die de wagens bezitten en het is ook mogelijk om onderling vragen te stellen over de auto’s.

 

Amazon verkoopt voorlopig nog niet zelf via het platform, maar de website is wel rechtstreeks verbonden met Amazon Garage, het onderdeel van Amazon waar het alle mogelijke auto-onderdelen verkoopt. Die shop heeft volgens Amazon ondertussen al meer dan 35 miljoen klanten in de Verenigde Staten. Het is daarnaast ook niet onmogelijk dat Amazon in de toekomst wel de stap durft te zetten om ook auto’s rechtstreeks aan de klant te verkopen. Amazon wilde echter zelf bevestigen noch ontkennen dat het daar plannen voor heeft.