Amazon Vehicles moet klanten helpen in zoektocht naar wagen | RetailDetail

Amazon Vehicles moet klanten helpen in zoektocht naar wagen

Amazon Vehicles moet klanten helpen in zoektocht naar wagen

De Amerikaanse online retailer Amazon heeft met Amazon Vehicles een nieuwe pagina gelanceerd, waar bezoekers eenvoudig alle informatie kunnen opzoeken over enkele duizenden wagens. Voorlopig verkoopt het nog niet zelf via de site.

Foto’s, video’s en reviews

Bezoekers van Amazon Vehicles kunnen op de website alle mogelijke informatie vinden over een hele reeks wagens, waaronder foto’s, video’s en de adviesprijs bij handelaars. Er zijn ook reviews te vinden van gebruikers die de wagens bezitten en het is ook mogelijk om onderling vragen te stellen over de auto’s.

 

Amazon verkoopt voorlopig nog niet zelf via het platform, maar de website is wel rechtstreeks verbonden met Amazon Garage, het onderdeel van Amazon waar het alle mogelijke auto-onderdelen verkoopt. Die shop heeft volgens Amazon ondertussen al meer dan 35 miljoen klanten in de Verenigde Staten. Het is daarnaast ook niet onmogelijk dat Amazon in de toekomst wel de stap durft te zetten om ook auto’s rechtstreeks aan de klant te verkopen. Amazon wilde echter zelf bevestigen noch ontkennen dat het daar plannen voor heeft.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Opinie: Blockchain, de killer van de platformen

11/06/2018

Blockchain houdt bijzonder interessante mogelijkheden in voor retail. Het is echter niet alleen een hulpmiddel voor de retailer, het kan die ook gaan vervangen. Maakt blockchain banken en supermarkten overbodig?

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Extra korting voor Amazon Prime-leden bij Whole Foods

17/05/2018

Amazon Prime-leden krijgen een extra korting op honderden producten bij Whole Foods, de supermarktketen die sinds juni in handen is van de Amerikaanse e-commercegigant. Achter de toenadering zit een duidelijke strategie, zeggen specialisten.