Audi maakt koolstofneutrale diesel uit water | RetailDetail

Audi maakt koolstofneutrale diesel uit water

Audi maakt koolstofneutrale diesel uit water

De Duitse autoproducent Audi zegt de brandstof van de toekomst te hebben ontwikkeld: het bedrijf produceerde namelijk een eerste lading "e-diesel" in een pilootfabriek in Dresden, uit water, CO2 en groene energie.

Kleine impact op milieu

In een eerste fase wordt groene energie gewonnen uit zonnepanelen, windenergie en waterkracht. Die wordt dan gebruikt om water te verhitten tot stoom in temperaturen boven 800 °C, waarna die stoom wordt gesplitst in zuurstof en waterstof. Het waterstof wordt vervolgens onder hoge druk vermengd met koolstofdioxide, een combinatie die uiteindelijk verfijnd kan worden tot e-diesel.

 

Het proces voor de ontwikkeling van e-diesel is niet nieuw, maar Audi zegt het op een volledig koolstofneutrale manier te doen, waardoor de impact op het milieu minimaal is. De komende maanden wil Audi meer dan 3.000 liter e-diesel produceren.

 

Audi werkt al sinds 2009 aan de ontwikkeling van koolstofneutrale brandstoffen. Zo heeft het ook een fabriek waar e-gas wordt geproduceerd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.