Autohopper groeit op volle snelheid

Autohopper groeit op volle snelheid

De vorig jaar opgerichte autoverhuurformule Autohopper heeft deze week haar 25e vestiging geopend bij Auto Litmaath in Coevorden. Komende week gaat de 26e al open in het Friese Sneek.

Een mijlpaal bereikt

Autohopper is een franchiseformule, die vooral mikt op garagehouders die een extra activiteit zoeken om het rendement op te krikken. Mark Dekker, die het bedrijf samen met Steven Donselaer oprichtte, ziet de opening van de 25e vestiging als een mijlpaal.

 

"We zijn erg blij dat we het afgelopen jaar een sterke groei hebben kunnen laten zien, zowel qua nieuwe vestigingen als groei in de bezettingsgraad van de huurauto's. We zien nu dat de vestigingen gestaag hun huurvloot uitbreiden en dat de ondernemers die er aandacht aan besteden behalve groeien qua vloot er een interessant rendement uit halen", zegt hij tegen AutoleaseWereld.

 

Geholpen door de crisis

De economische crisis speelt mogelijk een rol bij de groei, omdat zowel bedrijven als consumenten vaker op zoek zijn naar flexibele oplossingen voor transport. Autohopper richt zich daarbij op markten met rond de zestigduizend consumenten. De formule is intussen sterk vertegenwoordigd in het midden en het oosten van Nederland en wil de komende periode verder groeien in de rest van het land.

 

De groeiende aandacht voor flexibele vervoersoplossingen werd eerder deze maand ook duidelijk toen autogigant Pon Holding een aanmerkelijk belang nam in Greenwheels, een organisatie met tweeduizend auto's op de weg, die door zo'n tienduizend abonnees kunnen worden gebruikt. Gebruikers betalen slechts de kilometers die ze rijden. Pon Holding verwacht vooral veel van bedrijfsabonnementen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Bestellen bij Starbucks kan nu ook via Ford-wagen

24/03/2017

Autobouwer Ford heeft bekend gemaakt dat chauffeurs die beschikken over een wagen met de SYNC3-stemtechnologie binnenkort ook rechtstreeks bestellingen kunnen plaatsen bij koffieketen Starbucks.

Dieselgate: Renault in opspraak, huiszoekingen bij Audi en VW

16/03/2017

Het dieselgate-schandaal mag dan een tijdje achter ons liggen, het onderzoek loopt nog altijd. Gisteren vielen speurders binnen in enkele Duitse vestigingen van Audi en moederbedrijf Volkswagen, en in Frankrijk brengt een uitgelekt rapport Renault zwaar in opspraak.

Back to top