Autohopper groeit op volle snelheid

Autohopper groeit op volle snelheid

De vorig jaar opgerichte autoverhuurformule Autohopper heeft deze week haar 25e vestiging geopend bij Auto Litmaath in Coevorden. Komende week gaat de 26e al open in het Friese Sneek.

Een mijlpaal bereikt

Autohopper is een franchiseformule, die vooral mikt op garagehouders die een extra activiteit zoeken om het rendement op te krikken. Mark Dekker, die het bedrijf samen met Steven Donselaer oprichtte, ziet de opening van de 25e vestiging als een mijlpaal.

 

"We zijn erg blij dat we het afgelopen jaar een sterke groei hebben kunnen laten zien, zowel qua nieuwe vestigingen als groei in de bezettingsgraad van de huurauto's. We zien nu dat de vestigingen gestaag hun huurvloot uitbreiden en dat de ondernemers die er aandacht aan besteden behalve groeien qua vloot er een interessant rendement uit halen", zegt hij tegen AutoleaseWereld.

 

Geholpen door de crisis

De economische crisis speelt mogelijk een rol bij de groei, omdat zowel bedrijven als consumenten vaker op zoek zijn naar flexibele oplossingen voor transport. Autohopper richt zich daarbij op markten met rond de zestigduizend consumenten. De formule is intussen sterk vertegenwoordigd in het midden en het oosten van Nederland en wil de komende periode verder groeien in de rest van het land.

 

De groeiende aandacht voor flexibele vervoersoplossingen werd eerder deze maand ook duidelijk toen autogigant Pon Holding een aanmerkelijk belang nam in Greenwheels, een organisatie met tweeduizend auto's op de weg, die door zo'n tienduizend abonnees kunnen worden gebruikt. Gebruikers betalen slechts de kilometers die ze rijden. Pon Holding verwacht vooral veel van bedrijfsabonnementen.

Tags: