Automotiveketen Halfords dan toch failliet | RetailDetail

Automotiveketen Halfords dan toch failliet

Automotiveketen Halfords dan toch failliet

Winkelketen Halfords heeft het faillissement aangevraagd, ondanks de fikse herpositionering die het bedrijf vorig jaar al onderging. Momenteel zijn er 130 filialen van de keten die vooral onderdelen voor de fiets en de auto verkoopt.

Aandacht voor online

Halfords verkeerde al een tijdje in slechte papieren, vandaar dat vorig jaar al besloten werd om het merk te herpositioneren en fiks te besparen. Zo werd er meer aandacht besteed aan de online verkoop en kwam er een uitgebreide crosschannelstrategie. Ondanks de veranderingen kon Halfords het faillissement toch niet afwenden.

 

Halfords wijt het faillissement zelf aan "veranderende marktomstandigheden en een moeizaam economisch klimaat". Halfords heeft 102 eigen winkels in Nederland, 28 in franchise en zijn hoofdkantoor in Veenendaal. Ongeveer een jaar geleden opende het nog een Belgische webwinkel, nadat vrijwel alle Belgische winkels waren verdwenen. Enkel de Halfords in Middelkerke hield nog stand.

 

Halfords werd vorig jaar voor een symbolische euro overgenomen door algemeen directeur Peter Jan Stormmesand van Macintosh, dat nog altijd miljoenen tegoed zou hebben van Halfords via een kredietfaciliteit van 9,5 miljoen euro. Die staat momenteel nog in de boeken van Macintosh voor 6,4 miljoen euro. De curatoren zullen dan ook de bezittingen van Halfords te gelde maken om de schuldeisers, waaronder Macintosh, terug te betalen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.