Autoserviceketen Premio komt naar Nederland | RetailDetail

Autoserviceketen Premio komt naar Nederland

Autoserviceketen Premio komt naar Nederland

De Duitse autoserviceketen Premio gaat nu ook Nederlandse vestigingen openen. In een eerste fase moeten er in Nederland vijf vestigingen komen, tegen 2016 moeten er honderd winkels zijn in België en Nederland samen. In Duitsland heeft de banden- en autoserviceketen al driehonderd aangesloten vestigingen, allemaal in franchise.

“Actieve vraag vanuit de markt”

Griet Destadsbader, marketingmanager bij Goodyear Dunlop Retail Partners Benelux – dat de leiding heeft over Premio – zegt dat ondernemers zelf vragende partij zijn: “Met de uitbouw van het Premio-netwerk beantwoorden we in de eerste plaats aan een actieve vraag vanuit de markt. De branche wordt momenteel geconfronteerd met een afnemende vraag en de concurrentie is moordend”, vertelt ze aan Autokompas.

 

Volgens Destadsbader zijn ondernemers zelf op zoek naar een sterke partij die hen kan ondersteunen bij de uitbreiding van hun werking en die aantoont dat ze kwaliteit leveren. Dankzij Premio kunnen ze onafhankelijk blijven en toch profiteren van de knowhow van een grote organisatie.

 

De eerste Nederlandse vestiging van Premio Banden & Autoservice komt in ’s Hertogenbosch, bij Bossche Banden Service, waar directeur Hans van Ommen alvast heel enthousiast is over zijn nieuwe parner.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.