Autoverkoop in Nederland stort in

Autoverkoop in Nederland stort in

Nederlanders kopen onder invloed van de economische crisis aanzienlijk minder auto's. In september is sprake van een daling met bijna 28 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

'De hand op de knip'

In september 2011 werden er nog 44.382 nieuwe auto's verkocht bij dealers, maar dit jaar bleef de teller steken op 32.090. "Het was geen goede maand. Dat heeft natuurlijk te maken met het consumentenvertrouwen, mensen houden de hand op de knip", zegt Harald Bresser van de RAI tegen het ANP.

 

De daling in september is aanzienlijk groter dan het gemiddelde in het jaar tot nu toe. In totaal werden er in de eerste negen maanden van het jaar 427.377 nieuwe auto's verkocht, een afname met 5,8 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. RAI en Bovag denken dat de totale verkoop voor dit jaar uitkomt op ongeveer een half miljoen auto's. Voor volgend jaar wordt een verdere daling met zo'n 4 procent verwacht.

 

Volkswagen is tot nu toe dit jaar het bestverkochte merk met een marktaandeel van 12,2 procent. Renault (8,2 procent) en Peugeot (7,7 procent) bezetten de tweede en derde plek. De populairste modellen waren de Volkswagen Polo, de Renault Megane en de Peugeot 107.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Bestellen bij Starbucks kan nu ook via Ford-wagen

24/03/2017

Autobouwer Ford heeft bekend gemaakt dat chauffeurs die beschikken over een wagen met de SYNC3-stemtechnologie binnenkort ook rechtstreeks bestellingen kunnen plaatsen bij koffieketen Starbucks.

Dieselgate: Renault in opspraak, huiszoekingen bij Audi en VW

16/03/2017

Het dieselgate-schandaal mag dan een tijdje achter ons liggen, het onderzoek loopt nog altijd. Gisteren vielen speurders binnen in enkele Duitse vestigingen van Audi en moederbedrijf Volkswagen, en in Frankrijk brengt een uitgelekt rapport Renault zwaar in opspraak.

Back to top