Autoverkoop in Nederland stort in | RetailDetail

Autoverkoop in Nederland stort in

Autoverkoop in Nederland stort in

Nederlanders kopen onder invloed van de economische crisis aanzienlijk minder auto's. In september is sprake van een daling met bijna 28 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

'De hand op de knip'

In september 2011 werden er nog 44.382 nieuwe auto's verkocht bij dealers, maar dit jaar bleef de teller steken op 32.090. "Het was geen goede maand. Dat heeft natuurlijk te maken met het consumentenvertrouwen, mensen houden de hand op de knip", zegt Harald Bresser van de RAI tegen het ANP.

 

De daling in september is aanzienlijk groter dan het gemiddelde in het jaar tot nu toe. In totaal werden er in de eerste negen maanden van het jaar 427.377 nieuwe auto's verkocht, een afname met 5,8 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. RAI en Bovag denken dat de totale verkoop voor dit jaar uitkomt op ongeveer een half miljoen auto's. Voor volgend jaar wordt een verdere daling met zo'n 4 procent verwacht.

 

Volkswagen is tot nu toe dit jaar het bestverkochte merk met een marktaandeel van 12,2 procent. Renault (8,2 procent) en Peugeot (7,7 procent) bezetten de tweede en derde plek. De populairste modellen waren de Volkswagen Polo, de Renault Megane en de Peugeot 107.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.