Autoverkoop terug in de lift | RetailDetail

Autoverkoop terug in de lift

Autoverkoop terug in de lift
http://www.shutterstock.com/nl/pic-298063157/

Nadat de eerste twee maanden van het jaar een teleurstelling waren voor autodealers, was er in maart opnieuw sprake van een opflakkering. Ten opzichte van een jaar eerder steeg de verkoop in maart met meer dan 4%.

Bijna 30.000 verkopen

In totaal werden er in maart 29.869 auto’s aan de man gebracht, 4,3% meer dan een jaar geleden. Toch loopt de verkoop over de eerste drie maanden samen nog steeds meer dan 10% achter op een jaar geleden door de bijzonder slechte verkoop in januari en februari. In die periode viel de verkoop sterk terug, vanwege het hoge aantal verkochte auto’s in november en december van vorig jaar. Toen kochten veel Nederlanders een nieuwe auto, omdat ze nog konden profiteren van fiscale voordelen.

 

Brancheorganisatie Bovag hoopt dit jaar 400.000 auto’s te verkopen. Dat zijn er beduidend minder dan in 2015, toen er bijna 450.000 auto’s werden verkocht, destijds goed voor 16% meer dan in 2014.

 

Het meest verkochte merk dit jaar is nog steeds Volkswagen, dat in maart wel Opel en Peugeot voor zich moest dulden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.