Autoverkopers op zoek naar tweedehandse wagens | RetailDetail

Autoverkopers op zoek naar tweedehandse wagens

Autoverkopers op zoek naar tweedehandse wagens

Steeds meer consumenten kiezen ervoor om een tweedehandswagen te kopen. Daardoor worden er steeds minder nieuwe wagens verkocht, wat er echter op zijn beurt voor zorgt dat er ook minder auto's worden ingeruild.

"Krapte op de markt"

Dit jaar worden er naar schatting 1,85 miljoen tweedehandswagens verhandeld. Dat is het grootste aantal sinds 2011. Die stijgende verkoop heeft echter ook negatieve gevolgen voor de handelaars: "Er worden de laatste tijd weinig nieuwe auto's verkocht", zegt Bas de Vos van autobedrijf MAK in RTL Z Today. "Dat betekent dat er ook weinig auto's ingeruild worden en daardoor ontstaat er krapte op de markt. Verder hebben we te maken met een toename van de export."


Volgens De Vos verkopen ook steeds meer leasebedrijven auto's die aan het einde van een contract zitten zelf, waardoor die minder snel bij de handelaars terecht komen. Verder worden er ook steeds meer auto's geïmporteerd naar Nederland. De voorbije twee jaar is dat aantal bijna verdubbeld.


Handelaars benaderen ook vaker zelf particulieren die hun auto's online te koop zetten, om de auto's daarna zelf opnieuw door te verkopen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.