Autoverkopers op zoek naar tweedehandse wagens

Autoverkopers op zoek naar tweedehandse wagens

Steeds meer consumenten kiezen ervoor om een tweedehandswagen te kopen. Daardoor worden er steeds minder nieuwe wagens verkocht, wat er echter op zijn beurt voor zorgt dat er ook minder auto's worden ingeruild.

"Krapte op de markt"

Dit jaar worden er naar schatting 1,85 miljoen tweedehandswagens verhandeld. Dat is het grootste aantal sinds 2011. Die stijgende verkoop heeft echter ook negatieve gevolgen voor de handelaars: "Er worden de laatste tijd weinig nieuwe auto's verkocht", zegt Bas de Vos van autobedrijf MAK in RTL Z Today. "Dat betekent dat er ook weinig auto's ingeruild worden en daardoor ontstaat er krapte op de markt. Verder hebben we te maken met een toename van de export."


Volgens De Vos verkopen ook steeds meer leasebedrijven auto's die aan het einde van een contract zitten zelf, waardoor die minder snel bij de handelaars terecht komen. Verder worden er ook steeds meer auto's geïmporteerd naar Nederland. De voorbije twee jaar is dat aantal bijna verdubbeld.


Handelaars benaderen ook vaker zelf particulieren die hun auto's online te koop zetten, om de auto's daarna zelf opnieuw door te verkopen.

Tags: