Ben Mandemakers stapt in autoleasing

Ben Mandemakers stapt in autoleasing

De bekende keukenondernemer Ben Mandemakers wordt actief in de wereld van de autoleasing. Samen met autobedrijf Van Mossel Groep neemt hij de leaseactiviteiten van J&T Autolease en DirectLease over. Beide bedrijven zijn actief in zowel Nederland als België, DirectLease is ook actief in Duitsland.

Samen in International Car Lease Holding

De activiteiten van de overgenomen bedrijven worden ondergebracht in een nieuwe holding met als naam International Car Lease Holding. Hierin worden ook de leasing-activiteiten van Van Mossel onderbracht, de grootste dealer van de merken Audi en Volkswagen in Nederland.

 

"De overname van International Car Lease Holding past uitstekend in onze groeistrategie. Hierdoor worden wij niet alleen het grootste particuliere leasebedrijf van Nederland, maar kunnen wij onze klanten ook een beter leaseproduct bieden met een duidelijke focus op service", stelt Eric Berkhof van de Van Mossel Groep.

 

Strategische verbreding van DMG

Voor Ben Mandemakers is het evenwel een geheel nieuwe markt. "Dit is een goede investering en het past ook goed in de strategische verbreding van de activiteiten van DMG", zegt hij in een toelichting op zijn nieuwe stap.

 

Beide partijen zijn voor vijftig procent eigenaar van de nieuwe holding. De drie merken, Van Mossel Leasing, J&T Autoleas en DirectLease, blijven vooralsnog als aparte partijen in de markt actief. De overname moet wel nog worden goedgekeurd door de kartelautoriteiten. Door de overname gaan geen arbeidsplaatsen verloren.

 

De Mandemakers Groep heeft deze week overigens ook een belang in de Belgische keten Keukenhuis genomen. Hiermee wil DMG zijn positie ook op de Belgische markt verder versterken.

Tags: