Ben Mandemakers stapt in autoleasing | RetailDetail

Ben Mandemakers stapt in autoleasing

Ben Mandemakers stapt in autoleasing

De bekende keukenondernemer Ben Mandemakers wordt actief in de wereld van de autoleasing. Samen met autobedrijf Van Mossel Groep neemt hij de leaseactiviteiten van J&T Autolease en DirectLease over. Beide bedrijven zijn actief in zowel Nederland als België, DirectLease is ook actief in Duitsland.

Samen in International Car Lease Holding

De activiteiten van de overgenomen bedrijven worden ondergebracht in een nieuwe holding met als naam International Car Lease Holding. Hierin worden ook de leasing-activiteiten van Van Mossel onderbracht, de grootste dealer van de merken Audi en Volkswagen in Nederland.

 

"De overname van International Car Lease Holding past uitstekend in onze groeistrategie. Hierdoor worden wij niet alleen het grootste particuliere leasebedrijf van Nederland, maar kunnen wij onze klanten ook een beter leaseproduct bieden met een duidelijke focus op service", stelt Eric Berkhof van de Van Mossel Groep.

 

Strategische verbreding van DMG

Voor Ben Mandemakers is het evenwel een geheel nieuwe markt. "Dit is een goede investering en het past ook goed in de strategische verbreding van de activiteiten van DMG", zegt hij in een toelichting op zijn nieuwe stap.

 

Beide partijen zijn voor vijftig procent eigenaar van de nieuwe holding. De drie merken, Van Mossel Leasing, J&T Autoleas en DirectLease, blijven vooralsnog als aparte partijen in de markt actief. De overname moet wel nog worden goedgekeurd door de kartelautoriteiten. Door de overname gaan geen arbeidsplaatsen verloren.

 

De Mandemakers Groep heeft deze week overigens ook een belang in de Belgische keten Keukenhuis genomen. Hiermee wil DMG zijn positie ook op de Belgische markt verder versterken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Bol.com gaat fietsen rijklaar aanbieden in fysieke fietsenwinkels

07/03/2018

Nederlandse klanten die bij bol.com een fiets van het merk Union bestellen, kunnen die voortaan rijklaar ophalen bij een fietsenwinkel in de buurt. De fietsenmaker monteert dan de fiets, zodat die meteen te gebruiken is door de klant.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.